PSU yetersiz olabilir mi?

eXphovia

Megapat
RAM
GSkill Trident Z Neo 2x8 GB 3600mhz CL16
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus 500gb
Ekran kartı
Nvidia GTX 1060
Anakart
Asrock B550 PG Riptide
İşlemci
Amd Ryzen7 5700g
Sistemimde çift kanal RAM kullandığım zaman USB portlarında arıza meydana geliyor. Fare ve klavye taktığımda donmalar ve kopmalar yaşıyorum. Kulaklık taktığımda ise cızırtı ve ses patlaması sorunu yaşıyorum. Bu sorun tek kanal RAM kullandığımda ya da ekran kartı güç bağlantısını kesip dahili ekran kartı ile bilgisayarımı başlattığımda meydana gelmiyor. Anakartım 1 ay önce yenilendi. Daha önce kullandığım bellekler servis tarafından arıza var gerekçesi ile değiştirildi. Corsair marka bellekten G.Skill marka belleğe geçiş yaptım. Anakartta bir arıza olsa dahili ekran kartı ile de sistemde sorun yaşayabilirim diye düşünerek sorunu güç kaynağında aramaya başladım.

Güç kaynağı olarak Cougar GX-S 750w 80+Gold kullanmaktayım

750 yeter de artar hocam.

Bana anakart kaynaklı bir sorun gibi geliyor.
RAM'lere Memtest86 programıyla bir test yapın sorun onlarda mı bir bakın. Başka ekran kartı, anakart, RAM ve PSU bulup kendi sisteminizdekilerle tek tek değiştirerek sorunun hangi parçadan kaynaklandığını bulmaya çalışabilirsiniz. Ya da kendi parçalarınızı bir arkadaşınızın bilgisayarına takarak onda da aynı sorunlar olacak mı deneyebilirsiniz. Hazır sistem olarak aldıysanız da direkt kasayı gönderin baksınlar. Eğer kendiniz topladıysanız tüm parçaları ayrı ayrı yollayın teknik servislerine.

Maalesef parça alıp deneyebileceğim bir tanıdığım yok. Onun haricinde anakartım 1 ay önce garantiden değişimi sağlandı. Sonrasında problem tekrar ettiği için bellekleri servise gönderdim. Onlar da aynı şekilde sorun var diyerek iade aldılar. Yeni aldığım bellekler bugün elime ulaştı ve test etmeye başladım. Fakat sorun düzelmedi.

XMP açık ya da kapalı fark ediyor mu? Anakartı kasaya takarken yükseltici ayaklarını doğru deliklere takıyorsunuz değil mi? Anakartı değiştirdiklerinden emin misiniz peki? Seri numaralarını kontrol etmiş miydiniz gönderdiğiniz ve size gelen ürünlerin? Anakart sorunluysa RAM'leri de etkileyebilir.
Dediğim gibi yeni G.Skill RAM'lerinize Memtest86 uygulayın. Sonra bir de HWiNFO64 programı indirin 12V, 5V ve 3.3V değerlerine bakalım stabil mi diye.
Bir de BIOS'unuzu sıfırlayın herhangi bir RAM ayarı yaptıysanız önceden bu yeni RAM'lerinizi de etkileyebilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…