PSU'da 1 tane PCI-e kablosu var fkat ekran kartı 2 tane 6+2 istiyor

Al gobana

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, sistem topluyordum.
Ekran kartım: Msi 4070 super ventus 3x
PSU(kasayla birlikte aldım): Msi psu ve kasa
Hazır sistemlere ve yorumlara baktığımda ekran kartıma 650W PSU'unun yeteceği yazıyordu. Kasa 6 fanlı olduğu için aldım.
Ekran kartımın kılavuzunda 2 farklı 6+2 PCI-e kablosu ile güç verilmesi gerektiği yazıyor.
Fakat PSU'dan bir adet PCI-e kablosu çıkıyor (tek kablo fakat çift başlıklı PCI-e). Ayrıca PSU'dan çıkan kablolar direkt iç kısımdan geliyor. Yeni kablo alsam nasıl takabileceğim ki? Ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkürler.

IMG-20240904-WA0006.jpeg

IMG-20240904-WA0004.jpeg

IMG-20240904-WA0012.jpeg

17254527211467743700356480962443.jpg

Genelde sorun çıkartmıyor tek kablodan çekmen. Ama sorun yaşayanlar olduğu için iki ayrı kablo öneriyor olabilir kitapçık. Ben 3080'i tek kabloyla kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Ama sana da yaşamazsın garantisi veremem.

Düzenleme: İnternette de yapmayın diye uyarmışlar.

Genelde sorun çıkartmıyor tek kablodan çekmen. Ama sorun yaşayanlar olduğu için iki ayrı kablo öneriyor olabilir kitapçık. Ben 3080'i tek kabloyla kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Ama sana da yaşamazsın garantisi veremem.

Düzenleme: İnternette de yapmayın diye uyarmışlar.
Böyle yapmayın şeklinde yapan arkadaşlarım varmış. Sorun yaşamamışlar. Ama tamamen senin kendi tercihin.

Son düzenleme:
Dostum ekran kartın kaç watt tüketiyor ona bak sonra
Anakart(75)+1 PCI kablosu (150W) => ekran kartının kullandığı watt ise
Bir problem yaşamazsın için rahat olsun

Merhaba, sistem topluyordum.
Ekran kartım: Msi 4070 super ventus 3x
PSU(kasayla birlikte aldım): Msi psu ve kasa
Hazır sistemlere ve yorumlara baktığımda ekran kartıma 650W PSU'unun yeteceği yazıyordu. Kasa 6 fanlı olduğu için aldım.
Ekran kartımın kılavuzunda 2 farklı 6+2 PCI-e kablosu ile güç verilmesi gerektiği yazıyor.
Fakat PSU'dan bir adet PCI-e kablosu çıkıyor (tek kablo fakat çift başlıklı PCI-e). Ayrıca PSU'dan çıkan kablolar direkt iç kısımdan geliyor. Yeni kablo alsam nasıl takabileceğim ki? Ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 2302337

Eki Görüntüle 2302338

Eki Görüntüle 2302339

Eki Görüntüle 2302345

Selamünaleyküm. Bende aynı durumu yaşıyorum şu an. Siz nasıl çözdünüz? Ya da bu şekilde kullandınız mı? Bir problem yaşadınız mı?

Ekran kartı: MSI 4070 Super Ventus 2X OC.

PSU: Thermaltake TR2 st apfc 12cm 80 Plus 750W güç kaynağı.

Selamünaleyküm. Bende aynı durumu yaşıyorum şu an. Siz nasıl çözdünüz? Ya da bu şekilde kullandınız mı? Bir problem yaşadınız mı?

Ekran kartı: MSI 4070 Super Ventus 2X OC.

PSU: Thermaltake TR2 st apfc 12cm 80 Plus 750W güç kaynağı.
O günden beri bu şekilde kullanıyorum. Ekran kartı ve psu'ya dair bir problem yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı