PSU'da +80 Plus neyi ifade ediyor?

3LV3D4

Centipat
Bilgisayarım için PSU almayı araştırırken şuna rastladım. +80 Plus Bronze Power adlı şeyler vardı bunlar nedir, ve ne farkı vardır?

Son düzenleyen: Moderatör:
+80 Plus gerektiği kadar elektrik çekmesini sağlıyor. Gerektiğinden fazla güç çekerek fazladan elektrik harcamıyor. 30-40 saniye araştırarak bunu öğrendim.

Cihazların giriş ve çıkış güçleri farklıdır, enerji dönüşüm sırasında kayba uğradığı için. Piyasada 600W olup 300W çıkış veremeyen PSU'larda var. 80+ dediğiniz zaman yani aldığı enerjinin ortalama %80 verimlilikle dönüştürebiliyor, yani 220 Volt üzerinden 600W'lık bir bir giriş ile 12 Volt kanalında 500W'lık bir çıkış elde edebiliyor.

500 Watt güç kaynağından minimum 400W net verim alabileceğinizi gösteren ifadedir.

%82 Verimlilik, Bilgisayarın 100Watt güç istediği zaman şehir şebekesinden %18 fazla, 118 Watt güç çeker güç kaynağın. Geri kalan 18 Watt ısı enerjisine dönüşür.

Gold %87 Verimlilik veriyormuş yukardaki arkadaşın attığı resme göre. O zaman 113Watt güç çeker güç kaynağından 13 Watt ısı enerjisine dönüşür.

Ne kadar verimli güç kaynağı alırsan o kadar az ısınan güç kaynağı alırsın. Enerji tüketimi az olacağı için elektrik faturan o kadar az gelir. Güç kaynağın daha az ısındığı için fan gürültüsü daha az olur. Güç kaynağının kullanım ömrü daha da uzar.

Son düzenleme:
Hocam kapasitörler akımı ileri taşır, bobinler geri taşır. Gerilim ve akım normalde birbirleri ile eş zamanda yükselip alçalmalıdır ancak bu iki eleman akımı kaydırarak elektriği daha verimsiz kullanır. Örnek olarak verimsiz bir grafik ekliyorum.

Bilgisayarım için PSU almayı araştırırken şuna rastladım. +80 Plus Bronze Power adlı şeyler vardı bunlar nedir, ve ne farkı vardır?
Bu sertifika güç kaynağının ürettiği enerjinin verimliliğini ifade eder.
Gold sertifikasının %87 civarı verimliliği var.

Yukarıda tablosu atılmış, orayı inceleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…