PSU'da ekran kartı güç kablosu yok

Wetsr

Picopat
Merhaba RX560'tan RX6600'e geçiş yaptım fakat PSU da ekran kartı için 6+2 pin olacak şekilde bir güç kablosu bulunmuyor. Önceki ekran kartım güç kablosuna ihtiyaç duymadan anakart aracılığıyla çalışabiliyordu. Bu sorunu çözmek için x2 SATA to PCI-E 6+2 kabloyu internet üzerinden sipariş ettim.

Ancak bir takım araştırmalar yaptığımda bu tip PSUların eski PSUlar olduğu ve yeni model ekran kartlarına zarar verebileceği yönünde bilgi edindim. Yeni bir PSU alacak kadar bütçem yok, bir süre bu dönüştürücü ile idare etsem ekran kartında herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Performansta sıkıntı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Her şeyi yazmıssın PSU modelini yazmamıssın.

PSU kaç watt? Dönüştürücü ile RX 6600 gibi yeni nesil kartları kullanmanı önermiyorum. Tahminimce 300-350W PSU'ya sahipsin ki asla önermem kullanmanı.

Sistemi hazır aldım, o yüzden PSU modelini tam bilmesemde 400W+ bir şey olduğunu hatırlamaktayım.
RX 560 ile gelen bir sistemde çok da kaliteli bir PSU beklemiyorum şahsen.

RX 560 ile gelen bir sistemde çok da kaliteli bir PSU beklemiyorum şahsen.
Evet ben de öyle düşünüyorum. Yeni PSU alacağım ancak nasıl bir şey alacağım hakkında bir fikrim yok.

RX6600 ve Ryzen 5 5600 kullanıyorum. Bana bu sistemi yeterli ölçüde besleyecek F/P yeni modellerden bir PSU önerisinde bulunabilir misiniz?

Bu sisteme alabileceğin en ucuz PSU olduğunu düşünüyorum. Bu arada işlemcin nedir?

Ryzen 5 5600

Bu PSU işini görecektir, düşük bütçede önerilebilecek iyi bir PSU'dur.
Verdiğiniz bilgiler ve öneri için teşekkür ederim. Dönüştürücü ile kullansam ve şuanki PSU ile kullansam ne olabilir ki? Bana biraz açabilir misiniz orayı?

Önerdiğiniz PSUyu almam 2-3 haftayı bulabilir çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…