PSU'da GTX 1050 Ti İçin 4 Pin Girişinin Olmamasi

Aslında durum şöyle. FSP olan PSU Q8400 (95W TDP), HD4650 (48W TDP), 4 GB(2x2) DDR2, 7.2K HDD ve DVD-ROM'lu PC'ye takılı. İ5 3470 (77W TDP), HD4650 (48W TDP), 8 GB (4x2) DDR3, 7.2K HDD'li sistemde ise başka güç kaynağı var. Ben de Cooler Master ve Outervision adlı sitelerin PSU Calculator'una girdim. Ve iki PC arasınadki farklı bileşenleri yazdım.
Not : i5'li sisteme GTX 1050 Tİ takıldığını farz ettim ve ayrıca 1050 Tİ'nin Core Clock'unu yükselttim hani oyun oynarken felan O.C moda alıyor ya. MSI'nin sitesinden baktım ve yükselttim. Ayrıca işlemci TDP'sini %100 yaptım. Yani şöyle yaptım :

Öbür bileşenleri girmedim. Zaten onlar aynı bir şey değişmeyecekti. Bir de i5'li sistemde DVD-ROM'u çıkardım çünkü fazla güç tüketiyor. Zaten ihtiyacım da yok ona. İki sistemin de güç tüketimi aynı çıktı DVD-ROM'u da çıkarınca. Yani FSP olan PSU'yu i5 3470 ve GTX 1050 Tİ'li sisteme takıp kullanabilmem gerekli. Yoksa ben mi yanlış hesaplıyorum? Ayrıca öbür Outervision adlı sitede de aynı değeri aldım.
@Murat5038

Yoksa ben mi yanlış hesaplıyorum? Ayrıca öbür Outervision adlı sitede de aynı değeri aldım.
Intel Core i5-3470 3200 MHz Ivy Bridge NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti - PSU Calculator - Build OzUuXm
Kendi resminize de bakarsanız 332W altında tavsiye edilen PSU değerine bakıp anlayabilirsiniz. Ancak verdiğiniz değerler yanlış çünkü eksik girmişsiniz. Verdiğim linkten doğru değerlere bakabilirsiniz ancak ben size yine de 400+ olsun diyorum.

Siz demek istedigimi yanlis anladiniz. Ben ne kadar guc tukettigini hesaplamadim. Iki sistemin ne kadar guc tuketimi farki olduginu hesapladim. USB, klavye, fare, 7.2K HDD iki sistemde de var. Neden ekleyeyim ki? Sonucta guc tuketimini hesaplamiyorum iki sistemin guc tuketimi farkini hesapliyorum bu yuzden girmedim. Q8400'lu sistemde %100 yukte hic bir sikinti yok yani PSU yeterli. E obur sistem de eger DVD-ROM'u cikarirsam ayni gucu tuketecek. Bu durumda calismasi lazim. Ben mi yanlis dusundum acaba?
Bakın sizin dediğini gibi her şeyi girdim.
Not : Siz fazladan fan VS. girmiştiniz onları düzelttim sadece. Geri kalan her şeyi girdim.

Şimdi halihazırda kullandığım Q8400'lü sistem güç tüketimi 309W çıktı. Her gün %100 yükte bu sistemde sorunsuz oyun oynuyorum. Buna DVD-ROM da dahil. İkinci sistemi hesapladım o 329W çıktı. Ben de güç tüketimini düşürmek için DVD-ROM'u çıkardım (2.resimde işaretli). E ikinci sistemin de güç tüketimi 309W oldu bu sefer. Aynı güç tüketimine sahip. E ozaman sorunsuz çalışması lazım. Ben HDD VS. gibi şeyleri eklememiştim ilkinde çünkü ikisinde de var ki zaten. Sadece iki sistemin W farkını hesaplamak istemiştim. O yüzden girmemiştim. Girsem de aynı sonuç çıkacaktı çünkü ve çıktı zaten.
@Murat5038
Ya da ben yanlış düşünüyorum. Şimdiden uzun uzun yazılarımı okuduğunuz için teşekkürler.
O şekilde olur yukarıda Eyübe dediğim şekilde. Yine de bütçeniz yetiyorsa PSU almanızdan yanadır.
İşte bütün mesela bu hocam Bütçem yok yeterli. 1050 de almak istemiyorum. Ama zaten hesaplamalarıma göre PSU'nun yetmesi lazım yukarıda yazdığım gibi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…