PSU'da güç yetmezse ne olur?

codeerzz

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir sistem toplayacağım fakat ekran kartı elime birkaç gün önce gelecek ve ben bu gelecek olan kartı (RTX3080) birkaç günlüğüne Ryzen 5600X 600watt PSU'lu sistemimde kullanmak istiyorum. Herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce başıma gelmişti tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Öncelikle yüksek güç gerektiren işlerden uzak durursanız pek büyük bir sorun olmaz basit programlar ve ofis araç gereçleri çalıştırılabilir. Ancak yüksek güç gerektiren uygulamalara geçildiğinde ilk başlarda yetersiz olduğundan performans kaybı sonrasında da bilgisayarın kapanması söz konusu olabilir. Hadi diğer bileşenleri %100 kullanmak iyi soğutmayla büyük riskten kurtuluyor olsa bile güç kaynağı konusu biraz daha tehlikeli. O yüzden mecburen kullanacaksanız enerji profilleri düşük uygulamalar kullanın.

Daha önce başıma gelmişti tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Öncelikle yüksek güç gerektiren işlerden uzak durursanız pek büyük bir sorun olmaz basit programlar ve ofis araç gereçleri çalıştırılabilir. Ancak yüksek güç gerektiren uygulamalara geçildiğinde ilk başlarda yetersiz olduğundan performans kaybı sonrasında da bilgisayarın kapanması söz konusu olabilir. Hadi diğer bileşenleri %100 kullanmak iyi soğutmayla büyük riskten kurtuluyor olsa bile güç kaynağı konusu biraz daha tehlikeli. O yüzden mecburen kullanacaksanız enerji profilleri düşük uygulamalar kullanın.
şimdi ben 2k elden ring oynamayim mi ?

şimdi ben 2k elden ring oynamayim mi ?
Hocam o oyunun sitem gereksinimlerini bilmiyorum maalesef. RTX 3080 yükte 350watt çeken bir kart hesabınızı ona göre yapın, diğer bileşenlere zarar geleceğini sanmıyorum olacağı varsada yalnızca PSU'nuz bozulur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı