PSU'da ısı koruması olmaması çok büyük bir problem mi?

Makaleler
12
Merhaba, Cougar STC650 güç kaynağı var sistemimde ve sanırım aşırı ısı koruması dışında her korumaya sahipmiş.
Japon kapasitörler kullandıklarını söylüyorlar ancak Gamepower GP500 güç kaynağında da Gamepower GP500'de Japon kapasitörler kullandığını söylüyor.

Güç olarak değil de direkt performansa bakarsak Cougar stc serisi mi daha iyi yoksa Gamepower GP mi? Bilgili olan yanıt verirse sevinirim.

Ayrıca her ikisinde de aşırı ısı koruması yok yani bu ciddi bir şey mi?

Cougar STC.
@Andar Han

Gamepower Japon kapasitör pazarlama tekniği olarak kullanıyorlar büyük ihtimal, fikrimce asla güvenme.
İncelemelerde ucuz Çinli bileşenler kullanılıyor.
GP500 lehim kalitesi, devre kartının ve bobinlerin kalitesi stc650'e göre zayıf.

Direkt STC serisi nasıl hocam kendi halinde segmentinde bakarsak? Benim sistemde o var, aşırı ısı koruması olmadığından bi endişeye kapıldım.

STC serisinde farklı versiyonlar var sanırım. 550, 650 ve 750'ler ile 500, 600 ve 700 aynı değil. Yüzlükler pek de iyi değil. Ama .50 olanlar hakkında biraz bakındım fakat pek de bir şey bulamadım. Konuya geç cevap yazma sebebim de buydu aslında.

Japon kapasitörler kullandığını söylüyor.

Japon kapasitör mevzusu, bu seviyede biraz da pazarlama taktiği gibi. Sonuçta Toshin Kogyo'da Japon üretimi ya da Nippon Chemi-Con kapasitörlerde KXF, KXQ ya da KXN gibi seriler, KLF ya da PAG gibi serilerle aynı kalitede değil tâbii.

OTP konusuna değinmek gerekirse eli yüzü düzgün bir PSU'da olması gerekir ki ATX standardına göre istenen bir korumadır. Olmaması durumunda da PSU kullanılabilir. Tek başına ayırıcı değil ama standart altı PSU'ları sınıra yakın kullanmamak daha iyi olur. Kapasitesine göre orta seviyelerde idare edilebilir.

Bende STC650 var hocam, kapasitörlerde ne kullanılmış bir bilginiz var mı? Ne kadar sene kullanılmayı veya ne kadar güvenilmeli? İleride sistem güncellerken watt yetse bile değiştirilmeli mi?

Bir şey bulamadım demişsiniz onu anlamamıştım pardon ancak herhangi bir fikriniz var mı?

Aslında STC 550 ile ilgili olarak sadece bir kaynak bulabildim ama PSU'da EMI filtresi yok, cidden yok, girişte X kapasitör ve bobinler olmalı ama yok, ya bazı elemanlar sökülmüş ve sitede konuyu hazırlayan arkadaş belirtmemiş ya da gerçekten yok veya bulk kapasitörler 200V olarak etiketli ki bu da eksi kategorisinde ancak ikinci bir kaynak olmadığı için buradaki bilgileri anlık olarak doğru kabul edemeyeceğimizi düşünüyorum. Ortada bir gariplik var gibi.

Konu hakkında @Oreki müsait olup bakarsa, belki onda daha fazla bilgi olabilir.

Cougar markası hakkında olumlu şeyler gördüm ve Alman firma olması da ayrı bir güven yarattı açıkçası ancak dediğiniz şeylerin olmaması büyük bir eksiyse dediğiniz gibi kötüymüş…

Değiştirin devam edin hocam Rampage PSU patlattım yakın zamanda aman dikkat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…