PSU'dan Çıkan Çeviri Yandı

Reivax

Kilopat
Öncelikle ben bilgisayar donanımından anlayan bir insan değilim. Yaklaşık 2 gün önce bilgisayarım aniden kapandı ve power tuşuna basmama rağmen açılmadı statik enerjiyi atsın diye uzun süre basılı tuttum gene açılmadı. Daha sonra izlediğim videolarda ve bazı forumlarda bunun PSU'dan kaynaklandığını söylediler, ben de test etmek için PSU'yu çıkarıp test ettim fakat gördüm ki PSU fanı dönüyor ve çalışıyor. Daha sonra ekteki kablonun yandığını gördüm. Neden yaptım bilmiyorum ama yankeski ile kesip çevirici ile bağlantısını kopardım. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
IMG_6112.JPG
IMG_6117.PNG

Arkadaşlar tamirden geldi ve sorun düzeldi. Fotoğrafta görmüş olduğunuz kablo ile birlikte anakart yanmış. Anakart ve PSU değiştirildi. PSU'yu test edip denediğimde çalışıyordu. Meğerse, PSU'dan çıkan herhangi bir kablo yandığında PSU'nun da komple değişmesi gerekiyormuş.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı