PSU'dan çıkan tüm kabloları neden kullanmıyoruz?

39896

Megapat
Makaleler
8
Bilgisayarı temizlerken kablo kirliliği gördüm ve aklıma bir şey takıldı. PSU'dan gelen bir sürü kablo var ve hepsini kullanmıyoruz. Direkt olarak anakarta takılabilecek 48 pin tarzı bir çıkış olsa ve bütün gücü anakarta verse olmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
PC toplanırken tüm kabloları takıyoruz benim bildiğim, aynı kablodan 2 tane vs. haricinde, fotoğraf atabiliyormusunuz?

Olmaz. Şuanda bütün parçaların gücünü direkt olarak PSU'dan alması gerekiyor. Öyle bir şey şimdi bile yapılabilir fakat fiyat farkı çok olur. Henüz denendiğini sanmıyorum.

Modüler bir PSU'ya sahipseniz kullanmadığınız kabloları da PSU'dan çıkartabilirsiniz.

Son düzenleme:
Modüler PSU'lar var ihtiyacın olanı takıyorsun sadece. Normal kullandıklarımızda 2. SATA güç kablosu veya Molex kabloları fazlalık gibi gözükse de aslında 2. bir HDD-SSD takınca işine yarıyor.

Çünkü bütün donanımlar güçlerini anakarttan almıyor veya anakartın bir parçası değil. Örneğin SATA formundaki diskler gücünü direkt PSU'dan alır.

Başka bir sebebi ise, donanımlar ihtiyaç duyduğu bütün gücü anakarttan çekseydi bu anakart için çok büyük bir yük olurdu.
Örneğin ekran kartları anakart üzerindeki PCI-E slotundan maksimum 75W çekebilir. RTX 3080 ise Furmark testindeyken 370W güce ihtiyaç duyuyor.* Anakartın sağladığı güç yetersiz kaldığı için üstünde ek güç girişleri var ve direkt PSU'dan güç alıyor.

*Kaynak: <NVIDIA GeForce RTX 3080 Founders Edition Review - Must-Have for 4K Gamers>

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…