PSU'dan Ses Gelmesi Sorunu

E.Mete 2

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Masaüstü bilgisayarımda 1 gün önce başlayan bir sorun var. PC'yi açtıktan 5-10 dakika arasında PSU'dan tıkı tıkı diye bir ses gelmeye başlıyor. Ses çok yüksek değil ama çok maruz kaldığında gıcık eden bir ses. Neyse ses gelirken kasayı hafif sağa veya sola yatırdığımda tıkırtı sesi kesiliyor. Bir de oyun oynarken ses duyulmuyor oyunu kapadıktan sonra sistem iyice soğuduğunda tekrar başlıyor. Size sebebi nedir? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağının fanını söküp yağlamanızda fayda var. Bende de ses yapıyordu farklı bi markanın ürünüydü, ses yapıyordu vurunca düzeliyordu fanını temizleyip yağladım sorunsuz şu an.

tamamen aynı durumdan muzdaribim. psu marka modeli aynı ve tıkırtı sesini duyduğum zaman aynı şekilde kasayı yan yatırarak susturabiliyorum. sanırım kronik bir sorun.

nadiren bu sesle karşılaşıyorum ve ne zaman ses çıkacağı ise belirsiz. pc'de oyun oynuyormuşum ya da pc boştaymış hiç önemi yok, rastgele bir zamanda kendiliğinden başlıyor bu ses. işin kötü yanı, vatan computer'a garantiye göndereyim diye aleti götürdüğümde sorunu ispat edemedim. evde harıl harıl ses çıkaran psu, vatan'ın mağazasında ses çıkartmadı. durum böyle olunca garantiye de gönderemedim. 1.5 yıldır kullanıyorum, ilk başlarda çok tıkırtı oluyordu ama şimdilerde hiç duymadım tıkırtı sesi. hatta en son ne zaman duyduğumu hatırlamıyorum bile. sanırım zamanla geçiyor... bilemiyorum.

Peki ses kesilince herangi bir sorun çıkardımı yoksa ne biliyim ısınma gibi veya oyunlarda fps kaybı
Daha PC yi toplayalı 1 ay olmadı yağlamam gerektiğini düşünmüyorum

Son düzenleme:
Peki ses kesilince herangi bir sorun çıkardımı yoksa ne biliyim ısınma gibi veya oyunlarda fps kaybı

psu kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir sorun yaşamadım hiç. ama arkaplanda benim haberim olmadan voltaj dalgalanmaları vs. oluyorsa da bilmiyorum.

beyler bişey sorcam cevap verirseniz sevinirim bilgisayarı kapayınca çıt ses geliyor sonra kapanıyor sorun olur mu rm850 corsair

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…