PSU'dan ses gelmesi

cagdasdrc

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Konu başlığından 1 gün önce sorunsuz şekilde çalışan bilgisayarım bu sabah itibarıyla tahminimce PSU kaynaklı garip bir sesle çalışıyor. Ancak bu sesin kaynağının fan mı yoksa başka bir şey mi olduğunu çözemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Siteye video yüklenmediği için buraya şöyle YouTube Shorts olarak yükleyebiliyorum afedersiniz. Video burada PSU dan gelen ses.

Son düzenleme:
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Konu başlığından 1 gün önce sorunsuz şekilde çalışan bilgisayarım bu sabah itibarıyla tahminimce PSU kaynaklı garip bir sesle çalışıyor. Ancak bu sesin kaynağının fan mı yoksa başka bir şey mi olduğunu çözemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Siteye video yüklenmediği için buraya şöyle YouTube Shorts olarak yükleyebiliyorum afedersiniz. Video burada PSU dan gelen ses.

Fan sesine benziyor, yapabilirsen fanı söküp yağla muhtemelen düzelecektir. Çok tozlu veya eski bir fansa böyle oluyor.

Fan sesine benziyor, yapabilirsen fanı söküp yağla muhtemelen düzelecektir. Çok tozlu veya eski bir fansa böyle oluyor.
Öncelikle hızlı bir şekilde cevapladığın için çok teşekkür ederim aslında kasayı temizlemiştim kompresörle ama PSU ya sadece dışardan hava tuttum yani içini hiç açmadım onu dememde fayda olabilir mi ?

Öncelikle hızlı bir şekilde cevapladığın için çok teşekkür ederim aslında kasayı temizlemiştim kompresörle ama PSU'ya sadece dışarıdan hava tuttum yani içini hiç açmadım onu dememde fayda olabilir mi?

Hava çok etkili olmayacaktır, istersen biraz böyle kullan düzelebilir çünkü fanlara genelde gres yağı kullanıyorlar o da yoğun bir yağ olduğundan dolayı bazen olması gerektiği yere yavaş akıyor. En iyi seçenek biraz uğraşıp fanı yağlamak olacak. Açıkçası çok rahatsız etmiyorsa ben şahsen hayatta uğraşmazdım 😅 bir zararı olmayacaktır çünkü.

Hava çok etkili olmayacaktır, istersen biraz böyle kullan düzelebilir çünkü fanlara genelde gres yağı kullanıyorlar o da yoğun bir yağ olduğundan dolayı bazen olması gerektiği yere yavaş akıyor. En iyi seçenek biraz uğraşıp fanı yağlamak olacak. Açıkçası çok rahatsız etmiyorsa ben şahsen hayatta uğraşmazdım 😅 bir zararı olmayacaktır çünkü.
Sanki biraz daha çalışsa patlayacak gibi ses çıkıyor şimdi elimde kalırsa falan diye korkmuyor değilim akşam yada yarın bi daha içini açıp powerı temizleyeyim 😀

Sorunu çözdüm PSU'yu açtıktan sonra fandan geliyormuş sesi yerine idare edebilecek bir fan aldım ancak rpm hızları aynı değil idare edebilmesi için bu gün gidip başka bir fan alacağım. Yahu ne zormuş bu işler ya :D

Son düzenleme:
Sanki biraz daha çalışsa patlayacak gibi ses çıkıyor şimdi elimde kalırsa falan diye korkmuyor değilim akşam ya da yarın bir daha içini açıp Power'ı temizleyeyim 😀

Sorunu çözdüm PSU'yu açtıktan sonra fandan geliyormuş sesi yerine idare edebilecek bir fan aldım ancak RPM hızları aynı değil idare edebilmesi için bugün gidip başka bir fan alacağım. Yahu ne zormuş bu işler ya :D

Çözmenize sevindim, fan girişi kaç pin öneri yapayım ona göre.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı