PSU'ın Yeterli Güç Verip Vermediğini Anlama

Son Anka

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler hocalar :D Yaklaşık 2-3 aydır PSU'ım dan hayvan gibi sesler geliyor hatta buraya da gönderi atmıştım. Sorun olmaz sadece ses olur geçiyorsa bir süre sonra sıkıntı yok demişlerdi. Eskiden 5-10 dakika ya geçiyordu ilk açılıştan sonra. Performansa da etkisi yoktu.

Ama şu aralar PC'yi açıyorum ama bir türlü geçmiyor :D En az 20-30 dakika sürüyor öyle ki sinir geliyor artık PC'yi kapatıyorum ve tekrar açıyorum o zaman geçiyor genelde. Birde şu aralar PC'de hafif hafif böyle donmalar falan seziyorum masaüstünde iken VS. Sizce PSU yeterli güç vermiyor olabilir mi? Nasıl anlarım nasıl çözerim: PSU'ı mı mı değiştirmeliyim? Yoksa başka bir yolla çözebilir miyim? Varsa bir yolunuz gösterin bana :D

374457

Ne zaman aldınız? Garantiye yollasanız? Garantisi bittiyse içini açıp aynı ebatta kaliteli bir fan alabilirsiniz. Soğutma düzgün yapılmazsa parçalar hızlı ısınır ve verimleri düşer. Elektronikte temel mantık kabaca budur.

@Silinen üye Mesajınızı niyeyse ''Ben Gamepower aldım hiçbir şey olmadı. O zaman sorunu yok.'' demeye benzettim. Ama sizde sorun olmaması asla olmayacağı anlamına gelmez ki :) VS serisi biraz sıkıntılı bir seri kimisinde oluyor kimisinde olmuyor bir sorun.

Kimisi normalken kimisi ses sorunlu olabiliyor. VS Series genel olarak sıkıntılı bir seri.

@FearlyGhost Dediğiniz yanlış demedim, şu şekilde düzeltiyim.

Gözlemlediğim şeyi söyleyim kasayla beraber olan (Corsair 100R) PSU'larda kaç kişinin aldığını gördüm bir problem yok, ayrıca satılan modellerde bir sıkıntı olduğu doğrudur 😅

Ne zaman aldınız? Garantiye yollasanız? Garantisi bittiyse içini açıp aynı ebatta kaliteli bir fan alabilirsiniz. Soğutma düzgün yapılmazsa parçalar hızlı ısınır ve verimleri düşer. Elektronikte temel mantık kabaca budur.

Kasa montajından az çok anlarım ama PSU'ı söküp içine fan takacak kadar anladığımı pek sanmıyorum :D Verim durumu ise yük altında hem opera hem DCM açıkken böyle. Bir sorun görünüyor mu genel anlamda?

374493 374494 374495
Garantiye gönderin. Ama benim bildiğim kadarıyla VS serisi kronik ses sorunlu.

Ne yazık ki garanti sürem 1 ay önce bitti ürünün garanti süresi 24 ay sadece diğer parçalar gibi 3-4 yıl değil :(

İyi günler hocalar :D Yaklaşık 2-3 aydır PSU'ım dan hayvan gibi sesler geliyor hatta buraya da gönderi atmıştım. Sorun olmaz sadece ses olur geçiyorsa bir süre sonra sıkıntı yok demişlerdi. Eskiden 5-10 dakika ya geçiyordu ilk açılıştan sonra. Performansa da etkisi yoktu.

Ama şu aralar PC'yi açıyorum ama bir türlü geçmiyor :D En az 20-30 dakika sürüyor öyle ki sinir geliyor artık PC'yi kapatıyorum ve tekrar açıyorum o zaman geçiyor genelde. Birde şu aralar PC'de hafif hafif böyle donmalar falan seziyorum masaüstünde iken VS. Sizce PSU yeterli güç vermiyor olabilir mi? Nasıl anlarım nasıl çözerim: PSU'ı mı mı değiştirmeliyim? Yoksa başka bir yolla çözebilir miyim? Varsa bir yolunuz gösterin bana :D

Eki Görüntüle 374457
Merhaba. Bahsettiğin sorunlardan 1 tanesine tahminde bulunabilirim oda masaüstünde donma sorunu. Eğer oyunlarda donmuyorsa ve sadece ara ara masaüstünde donuyorsa ve bilgisayarında SSD var ise çok büyük ihtimal o yüzden masaüstü donması yapıyodur. İlk açıldığında da donuyor mu bazen?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı