PSU'mun kaç W çektiğini nasıl öğrenebilirim?

Herkes yükselt yükselt diyor ama Cooler Master yeter de artar diyor emin misiniz?
500W PSU verimlilik kısıtlamaları nedeniyle 12V kanalından 500 vermez. Şu anda mevcut PSU'nun verdiğini belirttiği en baba rakam 350W olacaktır. Keza o hesaplamalarda kasa fanları, diskler, ışıklar gibi diğer bileşenler pek dikkate alınmıyor. Onlar da hesaba girdiğinde 362W minimum gereksinim olan bir sistemde en azından 400W değerini sisteme sunabilmek lazım. Bunda da verimlilik devreye giriyor. Normal şartlar altında %80 verimliliğe sahip 500W bir PSU'nun 12V kanalından 400W civarı bir destek beklenir. Riske girmemek adına ise daha yüksek kapasitede bir PSU almak her zaman sağlıklıdır. Aşağıdaki görselde de görebileceğiniz gibi, sistemimin ihtiyaç duyduğu 323W olmasına rağmen, 50W bir pay daha bırakıp, üstünü öneriyor. Benim sistemim tam yükte gereksinim duyduğu ve önerilen değerler aşağıdaki görselde olmasına rağmen eski tecrübelerimden faydalanarak sistemime 750W bir Silverstone taktım. 700W sağlayabiliyorum. Kafam rahat bu şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…