PSU'nun 8 pin çıkışları nasıl takılır?

Ali0669

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ben sistem topluyorum aklıma bir şey takıldı şu an anakartım ASUS ROG STRIX 5700XT ve anakartım ASUS ROG STRIX b 450 F
Ekran kartı 2 adet 8 pin anakart ise CPU 8 pin kullanılıyor diye biliyorum piyasadaki CPU'larda 3 adet 8 pin bulunduran yok herhalde. Ek olarak dönüştürücü mü almalıyım? PSU almadım daha kasa beklemede düşünüyorum yardımcı olur musunuz? Benim güç kaynağında hangi kablolamalar dikkat etmem lazım sayısı ne olmalı şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'ların 8 pin çıkışları CPU ve GPU olarak ikiye ayrılır. GPU çıkışını CPU'ya takamazsınız. Her PSU2'da 8 pin CPU için çıkış bulunur. Bunun haricinde ekran katı çıkışları farklıdır.

Güncel PSU aldığını taktirde sorun yaşamazsınız. En düşük PSU'da bile ekran kartı için 2 adet 8 pin bağlantısı bulunuyor artık.

Ekran kartına takacağınız kabloların üstünde PCIe yazar ve (6+2) 8 pin şeklindedir. CPU güç kabloları ise (4+4) 8 pindir. İkisi birbirine karışmaz. 4+4 olanı CPU güç girişine takacaksınız, 6+2 olanı da ekran kartı güç girişine.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı