PSU'nun +80 olduğu nereden anlaşılır?

Globalz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat ailesi uzatmadan hemen lafa giriyorum kasanın içindeki güç kaynağı 80+ plus'mı çünki bilgisayara 3 milyar gibi bir para verip elektirik kesintisinde bilgisayarımın bozulma yanma vs. gibi bir problem yaşamak istemiyorum. Eğer kasayla beraber gelen kasa 80+ değilse tek alacağım güç kaynağını şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'nun üzerinde +80 yazması lazım. Kontrol eder misin?
Öncellikle geç cevap verdiğim için özür dilerim. Bu arada yeni bir sistem alacağımda. Kasadaki güç kaynağı sanırım daha uygun fiyatlı oluyor. Kasadaki güç kaynağının kaç watt oldugunu nasıl anlarız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Technopat ailesi uzatmadan hemen lafa giriyorum kasanın içindeki güç kaynağı 80+ plus'mı çünki bilgisayara 3 milyar gibi bir para verip elektirik kesintisinde bilgisayarımın bozulma yanma vs. gibi bir problem yaşamak istemiyorum. Eğer kasayla beraber gelen kasa 80+ değilse tek alacağım güç kaynağını şimdiden teşekkürler.
+80 ibaresini gördüğünüz yerde şu aklınaza gelmeli... Örneğin; elimizde 1000 Watt' lık bir güç kaynağı var. Üzerinde +80 ibaresini görünce bu 1000 Watt' lık güç kaynağından 800 Watt güç elde edebilirsin demektir. 1000 Watt' ın tamamını kullanmazsın! 12 Volt kanalında 800 Watt güç gelir. ;) Bunu şöyle hesab edersin. +80 demek burada %80 anlamına geliyor. Yani 1000 Watt' ın %80' i oluyor.
Bunun formülü de şöyle ki, mesela 600 x 80/100' den çıkan sonuç sana 600 Watt' ın +80' e göre ne kadarını kullanabileceğini gösterir...
Herkes üzerinde yazıyor diyor. Ama senin aklında bulunsun, ilerde pazarlama mağduru olma diye söylüyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı