PSU'nun arızalı olup olmadığını anlamak

alper9335

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İZMİR
Daha fazla  
Herkese iyi hafta sonları. 2 gündür No Signal hatasıyla cebelleşiyorum. Klavyenin ışıklarının bir garip yanıp sönmesi beni sorunun PSU'da olduğu kanaatine vardırdı. PSU'da sorun olduğunu başka bir PSU ile denemek harici nasıl anlayabilirim? Program aracılığıyla anlamam mümkün değil Windows ekranına gelemeden No Signal yazıyor monitörde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını çıkar, Onboard görüntü dene.

Olmazsa RAM tak çıkar

Olmazsa tüm USB slotlarını boşalt bilgisayarı aç.

Olmazsa Bios sıfırla.

Olmazsa HDD/SSD kablo kontrolü yap.

Ekran kartını çıkar, Onboard görüntü dene.

Olmazsa RAM tak çıkar

Olmazsa tüm USB slotlarını boşalt bilgisayarı aç.

Olmazsa Bios sıfırla.

Olmazsa HDD/SSD kablo kontrolü yap.

SSD kontrolü hariç her şeyi denedim. No Signal düzelmiyor. On board görüntü alamam R5 1600 kullanıyorum kendi GPU su yok.

Güvenli modda açmayı dene.

Maalesef güvenli mod bölümüne ulaşamıyorum. F8 basıyorum ama BIOS ekranından sonra yine No Signal yazıyor.

OCCT ile PSU testi yapabilirsin. Ekran kartı neydi? Bağlantıda cevirici kullanıyor musun?

Çevirici kullanmıyorum. RX 590 Nitro+ ekran kartım. OCCT ne oluyor program mı?

Evet, ekrana direk mi bağlıyorsun bir cevirici var mi?

Hayır direkt bağlanıyorum. HDMI kablosu ile. Monitörümde birde VGA girişi var ama ekran kartımda VGA girişi yok.

BIOS'a girebiliyor musun ve ilk başlangıçta anakart hata sesi (bip) veriyor mu?

Hayır direkt bağlanıyorum. HDMI kablosu ile. Monitörümde birde VGA girişi var ama ekran kartımda VGA girişi yok.
OCCT ile bi PSU testi yapın. Testte basarili olursa DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp en son güncel surumu yukleyin yine aynısı olursa 19.9.2 WHQL olması lazım bir de onda deneyin. Hatalar devam ederse ekran kartını iade etme şansınız varsa iade edin ya da garantiye başvurun. Size başka onerim ekran kartı üzerinde Click BIOS olacak, bilgisayarı kapatıp onu geriye çekin bir de öyle deneyin.

BIOS'a girebiliyor musun ve ilk başlangıçta anakart hata sesi (bip) veriyor mu?

Hayır herhangi bir Bip sesi yok.

Maalesef dediğiniz testleri yapamam. Windows ekranına ulaşamıyorum masaüstü ne dahi ulaşamıyorum. 1 ay oldu bilgisayarı alalı sıfır olarak aldım. Ekran kartı üzerinden BIOS tuşunu geri alıp deneyeceğim teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…