WattMan için olası sebepler:
1. kötü güç kaynağı.
2. yüksek güç tüketen kartlarda 8-pin güç bağlantılarını daisy chain yapmak (tek bir kablodan 2x8 pin bağlamak)
3. kötü overclock.
4. bozuk RAM.
5. bozuk VRAM veya bozuk ekran kartı.
6. bilgisayarı yeniden başlattığınızda adrenalin ayarları sıfırlanıyorsa Fast-boot (hızlı başlatma) açık olduğundan olur.
Genel kullanıcının anlamamakta ısrar ettiği kör cahil olduğu konu şudur WattMan AMD'nin yazılımına verdiği isim bu yüzden böyle elektrik gitmesi gibi tamamen alakasız bir durumda bile altta "WattMan ayarları sıfırladı" hatası görebilirsin.
Bu örnekte mesela ne sürücünün ne de kartın bir suçu var fakat NVIDIA'nın böyle genelleme bir isimlendirmesi olmadığı için sanki NVIDIA sürücüsü hiç çökmüyormuş gibi bir algı var. Böyle bir şey yok. Yukarıda saydığım sebepler ile NVIDIA kartında da sürücü çöker ama senin bunu öğrenmek için olay görüntüleyicisine girip irdelemen lazım. AMD sana bilgi verdiği için suçlu oluyor.
Bizzat kendim RAM OC yapan birisiyim, defalarca NVIDIA sürücüsünü çökerttim ve DDU ile baştan kurmak zorunda kaldım. Şu an o denemeler ile stabil hale getirdiğim OC ile AMD kartı kullanıyorum, her şey stabil.