PSU'ya su sıçradı

playersk

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ben dışarıdaydım eve geldiğimde teyzemin kızı ekteki resimdeki gibi olan çalışma masama su döktüğünü söyledi. Arkasından su aşağıya doğru akmış. Bilgisayarın içine falan su dökülmemiş ama su monitörle masa arasından aşağıya doğru döküldüğünde yerden sıçrayıp PSU'ya falan gelmiş. PSU delikli olduğu için içine girip girmediğini bilmiyorum. Hemen kasayı ters çevirecek PSU tarafı alta gelecek şekilde havlunun üzerine koydum. Saç kurutma makinesiyle uzaktan biraz kuruttum.
PSU'nun o delikli dikdörtgen yerinde metal kısımlarda böyle nokta nokta sıçramalar mevcuttu.
Eğer 2-3 gün öyle bıraksam içine sıçrayabilecek su kurur mu? Acil yardımlarınız lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temizledikten sonra kısa devre yaptığımda fan durmazsa bu bir arıza olmadığının göstergesi midir peki?
Arkadaşlar psuyu 2-3 gün beklettikten sonra sistemden söktüğümde arıza olup olmadığını nasıl anlarım?

Son düzenleme:

İyice kurut saç kurutma makinesi ile, 2000W bir kurutma makinesi ortalama 80-90 derece ısı veriyor, bu ısı ile o kart yanmaz korkma, Power Supply'ın içi zaten hep hamam gibi 80 90 100 derecelere ulaşıyor
PSU'ya elektrik varken(güç bağlantısı bağlıyken, PC açık veya kapalı fark etmez) su döküldüyse ve eminsen zaten bozulmuştur, evdeki sigortayı falan attırırdı öyle bir şey olsaydı, veya yangın çıkarırdı(ki dediğim gibi yangın çıkarmaz sigortayı attırırdı, evdeki sigortalar bunun için var), muhtemelen içine kaçmamıştır, eğer için rahat etsin istiyorsan BIOS'a girip voltaj değerlerine bakarsın 3.3-5-12V
Fotoğraftaki kişinin PSU bozuk mesela
Bu kondansatör şişmesinden falan oluyor diye biliyorum, ama içine su dökülen PSU çalışsa bile saçma değerler verecektir diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Garantisi devam etmiyorsa mecburen PSU kasasını söküp siz kurutmalısınız hocam, arkadaşların dediği gibi ters çevirmenizde fayda var.

@playersk
Ya da bilgisayara bağlamaktan korkuyorsan elinde voltajmetre varsa görselde ne yapman gerektiğini gösterdim
12V ölçmek için de herhangi bir ground ile herhangi bir 12V'u ölçtükten sonra 12V değerini okumalısın
Ve 5V ölçmek için de aynı şekil herhangi bir ground ile herhangi bir 5V'u ölçtükten sonra 5V okumalısın

Ancak dediğim gibi zaten PSU bozuksa görseldeki GRİ(PG) kablo, PSU'nun hatalı voltajlar gönderdiğini anakarta iletir ve çalışmaması gerektiğinin bilgisini taşır, yani özetle bozuk PSU'yu anakarta bağlayıp açmayı denediğinde, anakartın gücü kesicektir. Tabii PSU KALİTESİZSE hiçbir şey ifade etmez, çünkü kalitesiz PSU'larda gri kabloya direk 5V powergood çıkışı veriyorlar, yani yalandan koymuş oluyorlar o kabloyu.

Son düzenleme:
Elektronik parçalarda su kurusa bile malesef oksitlenme dediğimiz kanser başlangıcı oluyor. O en kötüsü işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…