PSU'yu kapatmadan fişini çekmek zarar verir mi?

Fostertsr

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, bilgisayarımın kasasının içinde PSU var ve bilgisayarı kapattıktan sonra güç kaynağını tuşundan kapatmak, kasam masanın altında olduğu için zor oluyor. Elektrik kesintilerinde bilgisayara zarar gelmesinden korkuyorum. Acaba bilgisayarı kapattıktan sonra PSU'yu tuşundan kapatmadan direkt olarak fişini çeksem zarar verir miyim? Bir sıkıntı yaratır mı?

Çoklu prize takılı mı PSU? Öyleyse çoklu prizi kapatın bence.

O PSU kapatma tuşunu kullanan sayısı o kadar azdır ki. Belki o tuşa hiç dokunmayanlar bile vardır. Evet ha oradan kapattın ha fişi çektin aynı. Normal olarak PC'yi kapattıktan sonra dert edilecek bir konu değil.

Sürekli güç kablosunu takıp çıkarırsan, zamanla girişi yoracağın için zarar verebilir. Anahtarlı üçlü priz alın, anahtardan kapatın daha rahat olur.

Sürekli güç kablosunu takıp çıkarırsan, zamanla girişi yoracağın için zarar verebilir. Anahtarlı üçlü priz alın, anahtardan kapatın daha rahat olur.
Aynen ben de bu şekilde başlat üzerinden bilgisayarı kapattıktan sonra akım korumalı prizler üzerinde olan anahtarı kapatarak gücü kesiyorum. Sök tak uğraşmıyorsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı