PUA:Win32/Prosenoker nedir?

ekentkoyy

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bugün bilgisayarıma tamamen güvenli bir şekilde PES 2013 oyunu için 2023/2024 yılı yaması indirdim. Yama pesegel patch tarafından yapılan ücretsiz bir yama. Bu iş için çalışan abilerimi tanırım içine herhangi bir zararlı yazılım koyacaklarını sanmam. Fakat içim rahatlasın diye sormak zorundayım size.
Windows Defender gerçek zamanlı koruma ile bana bir bildirim gönderdi. "PUA:Win32/Prosenoker" olarak geçen bir tehditten bahsediyor. Windows Defender'ın genelde false positive verebildiğini biliyorum, zaten "potentially unwanted application" olarak geçiyor. Malwarebytes ile hem dosyayı kendi başına tarattım, hem de bilgisayarımı tamamen. Bir şey bulmadı. Şimdi Kaspersky ile de taratacağım. Görüşleriniz ve düşünceleriniz için şimdiden sağ olun, iyi sosyaller herkese. 🫠

Arkadaşlar bu yazıyı yazdıktan 1 dakika sonra VirusTotal'e girdim ve fikirlerim tersine döndü aniden. Windows Defender rahat engelleyememişti zaten. VirusTotal'e sürüklerken ekranda donma olup tehditler bulunduğunu tekrar söyledi Windows Defender. VirusTotal'den aldığım sonucu ise bırakıyorum. Şu anda aniden silme taraftarı oldum. Cevaplarınıza hazırım.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    19,9 KB · Görüntüleme: 55
Hocam linkteki EXE sizin bilgisayarınızı söküp götürüyor. Acil yapabiliyorsanız format atıp tüm şifreleri değişin yapamıyorsanız tarama yapıp o esnada şifreleri başka yerden yine değiştirin.

Hocam linkteki EXE sizin bilgisayarınızı söküp götürüyor. Acil yapabiliyorsanız format atıp tüm şifreleri değişin yapamıyorsanız tarama yapıp o esnada şifreleri başka yerden yine değiştirin.
Hocam inşallah bir bildiğiniz yoktur veya beni yiyorsunuzdur taramada normalde bir şey çıkmamıştı dosyayı zaten hiç açmadım ama şimdi Kaspersky Virus Removal Tool, Malwarebytes, Windows Defender üçü birden tarıyorlar. Umarım o kadar da değildir daha geçen pc'mi zorla kurtarttım Malwarebytes'a umarım şimdi böyle kötü şeyler olmaz.

Hocam.

Hocam inşallah bir bildiğiniz yoktur veya beni yiyorsunuzdur taramada normalde bir şey çıkmamıştı dosyayı zaten hiç açmadım ama şimdi Kaspersky virus removal tool, Malwarebytes, Windows Defender üçü birden tarıyorlar. Umarım o kadar da değildir daha geçen PC'mi zorla kurtarttım Malwarebytes'a umarım şimdi böyle kötü şeyler olmaz.

Hocam üçü de tehdit bulamadı ayrıca şunu acilen sorayım dedim gene sadece Windows Defender'da olan bir şey var böyle bir şeyden bir dosyayı söylüyor sebebini bilmiyorum bayağıdır söylüyor bana ancak öyle bir dosya yok diğerleri de bulamıyor bunu doğru şekilde silmeme rağmen söylüyor. Bu dosya cidden virüstü birkaç tane EXE yüklemişti LocalAppData/Temp klasörüne fakat başarıyla halletmiş bundan kurtulmuştum. Bunun inanın olayını bilmiyorum Defender iki-üç gündür diyor ancak dediğim gibi tamamen sildim diğer Av'ler de bulamıyorlar böyle bir şeyi.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    12,1 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı