Pua:win32/vigua.a Windows Defender'da etkin görünüyor

maligmbr

Picopat
Daha fazla  
pua:win32/vigua.a virüsü Windows Defender'da etkin görünüyor ama Kaspersky taramada hiçbir şey bulmuyor. Virüsün olduğunu söylediği klasörde silinmiş yani yok.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-15 011304.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-15 011304.png
    39,6 KB · Görüntüleme: 81
  • Ekran görüntüsü 2024-08-15 223029.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-15 223029.png
    26,6 KB · Görüntüleme: 81
Arama bölümüne %temp% yazıp oradaki dosyaları silin. Defenderda yazdığına göre temp klasöründe. Hangi uygulamayı indirirken bulaştırdınız?

Arama bölümüne %temp% yazıp oradaki dosyaları silin. Defender'da yazdığına göre temp klasöründe. Hangi uygulamayı indirirken bulaştırdınız?

Hocam korsandan kendim hiçbir uygulama yüklemedim. Kablo ile eski hard diski bağlamıştım. Sanırım oradan bulaştı. Bu arada temp klasörünü temizledim. Kafama takılan hala Defender'ın etkin olarak görmesi. Kaspersky ve grindsoft ile tarattım ama bir şey çıkmadı.

Zaten Tencent'in dosyası. Büyük ihtimalle PUBG emülatör kurulum dosyası olabilir. APK olarak algılamış. Yani takılacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Bir sorun olduğunu düşündüğünüz zaman zaten ya Anti-Virüs ile kaldıracaksınız ya da format atacaksınız. Bu yüzden takmayın sorun yok.

Zaten Tencent'in dosyası. Büyük ihtimalle PUBG emülatör kurulum dosyası olabilir. APK olarak algılamış. Yani takılacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Bir sorun olduğunu düşündüğünüz zaman zaten ya Anti-Virüs ile kaldıracaksınız ya da format atacaksınız. Bu yüzden takmayın sorun yok.

Anladım hocam. Çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı