PUABundler:Win32/Rostpay virüs mü?

Zexius

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, rowaccel diye mouse ile alakalı bir program indirdim ve indirdiğim anda virus tehdit korumasından rostpay adlı bir tehditin olduğunu söyledi.
Bunu ne karantinaya ne de kaldırabiliyorum, hiçbir şey yapılmıyor, ne yapmam lazım, söyleyebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• rostpay.png
    23,4 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleyen: Moderatör:

Önceden bununla ilgili konular açılmış trojan virüsü.

RawAccel uygulaması güvenlidir. Zamanında bende kullanmıştım tabii doğru yerden indirdiğiniz takdirde.
Defender zaten görmüş ve büyük ihtimalle engelleyecektir. İçiniz rahat olacaksa Hitman.Pro'nun hızlı taraması veya Norton Power Eraser ile tarama yapabilirsiniz.
Malwarebytes ile de tarama yapabilirsiniz ancak ben bunlara gerek kalacağını düşünmüyorum.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim Defender evet görmüş fakat engellemiyor kac kere karantinaya al seceneğine ve kaldır seceneğine defalarca bastım fakat tekrardan tarama yap kısmına götürüyor beni.

ve ayrıca Malwarebytes ile de tarama yaptım fakat hiç bir sorunun olmadığını söylüyor

Diğer yazdığım Hitman.Pro ve Norton Power Eraser ile tarama yapın. Ayrıca bilgisayarı yeniden başlatın, bilgisayarı yeniden başlattığınızda engellemiş olacak olması lazım. Ardından yeniden başlattıktan sonra Norton Power Eraser ve/veya Hitman.pro ile tarama yapın.

Bilgisayarımı yeniden başlattım fakat tekrar aynı şeyler oldu bir değişiklik olmadı dediğiniz Norton Power ve Hitman Pro ile tarama yapıp geri dönerim teşekkürler.

Ama cihazımda bir problem çıkmayacak değil mi bu rostpay yüzünden?

Sanmam olacak olsa şimdiden olurdu. Bilgisayarınıza kayıtlı olan hesaplarınızı/şifrelerinizi değiştirmekte fayda var yine de.

Sanmam olacak olsa şimdiden olurdu. Bilgisayarınıza kayıtlı olan hesaplarınızı/şifrelerinizi değiştirmekte fayda var yine de.
Peki teşekkür ederim iyi geceler.

Tekrardan merhaba dediğiniz programlarla tarama yaptım fakat yine de bir uyarı göstermiyor fakat Windows'un kendi Defender'i hala düşük seviyede bir tehlikenin olduğunu gösteriyor bunu ne karantinaya ne de kaldırabiliyorum.

Son düzenleme:
Windows Defender'da tehdit tespit edildiğinde ayrıntılar kısmına tıklayıp fotoğrafını atar mısınız o kısmın? Defender yanlış tespit yapıyor olabilir.

Windows Defender'da tehdit tespit edildiğinde ayrıntılar kısmına tıklayıp fotoğrafını atar mısınız o kısmın? Defender yanlış tespit yapıyor olabilir.
2 tane aynı rostpay tehditi var fakat ayrıntılara tıkladığımda etkilenen öğeler bambaşka
ve buyrun fotoğraflar.

Dosya Ekleri

• 1.png
    33 KB · Görüntüleme: 96
  • 2.png
    22 KB · Görüntüleme: 74
  • 3.png
    19,1 KB · Görüntüleme: 83
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…