PUBG 100 FPS alıyorum ama kasıyor

kingfish

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Bende Monster Abra A5 v13.3 Gaming laptop bulunmakta.

Sorunum şu, sadece PUBG oyununda VSync kapalı iken 70-80-100 arası FPS almama rağmen oyunu akıcı oynuyamıyorum, sanki 30-40 arası FPS alıyor gibiyim. Ufak ufak takılmalar baş gösteriyor gibi. VSync açınca oyun 60 FPS sabitleniyor ve akıcı oluyor ama takdir edersiniz ki input lag meydana çıkıyor. Bu durumda benim yapabilceğim bir şeyler var mıdır yoksa bu PUBG'nin optimizasyon hatasından dolayı mı meydana gelmektedir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemini belirtir misin? Ayrıntılarıyla beraber.
Intel® Coffee Lake Core™ i5-8300H 4C/8T; 8MB L3; 8GT/s; 2.3GHz > 4.0GHz; 45W; 14nm
Intel® HM370 Express Chipset
4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1050 Ti 128-Bit DX12
15.6" Full HD 1920x1080 IPS Mat LED Ekran
8GB (1x8GB) DDR4L 1.2V 2666MHz SODIMM
256GB M.2 Sata (Okuma: 560 MB/s - Yazma: 520 MB/s)
RGB Aydınlatmalı Klavye (Türkçe Q)

İnternetle ilgili sıkıntı olabilir Ping'iniz falan yüksek oluyor mu yabancı serverlerde?

Pingim 55-70 arası en fazla internetten olduğunu düşünmüyorum. Çünkü VSYNC açıkken oyun gayet akıcı oluyor başka bi öneriniz var mıdır acaba ?

Ben yanılıyor olabilirim ama aklıma ilk gelen laptop ekranı 60hz ise 60 fps yi geçince takılmalar veya yırtıklar oluşması normaldir vsync açık oynamanız daha mantıklıdır.

Ayarları hafiften yükseltmeyi denedin mi?
Ayarlarda hepsi çok düşükte değil zaten. Keskinleştirme orta doku yüksek rotüş orta diğerleri çok düşük + olarak keskinleştirme açık sizin önerebileceğiniz bi ayar var mıdır?

Laptop ekranım 60 Hz evet fakat CS:GO veya Rainbow tarzı FPS oyunlarında hiç böyle bir sorun yaşamıyorum. Sadece PUBG'de başıma geliyor mesela CS:GO'da VSYNC açmak daha kötü hale getiriyor hatta.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı