Çözüldü PUBG ekran kart kullanımı oyun içinde düşük

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Daha fazla  
Herkese merhaba. Bir arkadaşım muhabbet sohbet olsun diye PUBG oynayalım dedi ve oyunu uzun bir aradan sonra yükledim. Oyuna DX12 ile giriyorum. Lobide ekran kartı %99 kullanılıyor ancak oyun içerisinde ekran kartı kullanımı yarıya düşüyor. Ayarların hepsi ultrada ve çözünürülük 1440p (2K).
İşlemci: 7600X (Arctic Liquid Freezer ll 240 mm sıvı soğutma ile)
Ekran kartı: Palit RTX 400 Dual.
RAM: 32 GB 6000 MHz CL30 Dual channel.

Bu da lobideyken görüntü ve Afterburner değerleri (görüldüğü gibi %99 bir GPU kullanımı var);

Çözüm
Oyun içinde FPS sınırlamışsınız.
Sınır yok hocam özellikle kontrol ettim. Diğer hiç bir oyunda böyle bir problem yok. Sırf denemek için işlemci ağırlıklı olan Warzone'a girip path tracing + reconstruction ve Frame Generation açtım ekran kartı kullanımı yine 99du ve 150-180 fps alıyordum. Monitör 165 Hz. Dell G3223D .

Edit: Steam launch option ile alakalı olabilir mi?

@Çağan Birant Pekküçük hocam bakabilir misiniz?

Sorun çözüldü: Ayarlarda oyun içi FPS limiti olmamasına rağmen baktım ki 60-65 fps civarlarında geziyordu. FPS limitini özel olarak ayarlayı seçip en sona getirdim (250 fps gibi bir değer) ve şuanda sorun düzeldi ekran kartı %99 kullanılıyor.
Oyun içinde FPS sınırlamışsınız.
Sınır yok hocam özellikle kontrol ettim. Diğer hiç bir oyunda böyle bir problem yok. Sırf denemek için işlemci ağırlıklı olan Warzone'a girip path tracing + reconstruction ve Frame Generation açtım ekran kartı kullanımı yine 99du ve 150-180 fps alıyordum. Monitör 165 Hz. Dell G3223D .

Edit: Steam launch option ile alakalı olabilir mi?

@Çağan Birant Pekküçük hocam bakabilir misiniz?

Sorun çözüldü: Ayarlarda oyun içi FPS limiti olmamasına rağmen baktım ki 60-65 fps civarlarında geziyordu. FPS limitini özel olarak ayarlayı seçip en sona getirdim (250 fps gibi bir değer) ve şuanda sorun düzeldi ekran kartı %99 kullanılıyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam çözüm bulabildiniz mi acaba 4070 super var bende de oyun içi ekran kartı kullanımı %20 civarına düşüyor 70-100 fps arasına yani oynatmıyor oyunu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…