Hiçbir oyunda sorun yasamadım ancak PUBG'de FPS'i kaç alırsam alayım ( ınce ayarlarla 35-145 arası gıdıp gelıyorum ama fark etmedı ) takılmalar yasıyorum oyunda. Artık burama kadar geldı sınır oldum.
2K para var elımde şimdılık. GTX 1070 8 GB ekran kartı buldum kutusunda 1700 TL'ye. Onu almayı dusunuyorum. 2-3 ay sonra da işlemcı yenılerım. Şimdi sorumlarım sunlar;
1070 aldıgımda muhakkak darbogaz yasarım ancak takılmalar kasmalar devam eder mı oyunda?
Ekran kartı almak yerıne işlemcı alsam önce takılmalar gecer mı sızce? ( baktıgımda 1050 Ti'de sürekli bir darbogaz yapmıyor oyun ıcınde ara sıra oluyor sadece )
Ne yapayım sızce? Şu oyunu adam gıbı oynamak ıstıyorum artık delırdım
Ek not : Monıtoru dönüştürücü ile kullanıyorum, o fark edıyor olabılır mı ? ( 21.5 "5ms Full HD LED monıtor Phılıps )
Şöyle düşün ekran kartın güçlü(1070), işlemci zayıf kaldı. Ekran kartın, işlemcine komut yollayacak, ama işlemcin zayıf olduğu için tam besleyemeyecek. Buda 1070'i 1050 Tİ gibi kullandıracak.
Senin PUBG'de takılma sorunların sistemden kaynaklı değil. 1080 Tİ kullansan bile yine takılma yaşarsın oyunda optimizasyon sıkıntısı var çünkü. Tam sürüm geliyor yarın. Tam sürümde çoğu sorunu çözmüşler boşuna 1070 alma o işlemciye. O sistemlede oynarsın her türlü. Benim sistem imzamda yazıyor bende takılamalar yaşıyorum oyunda ama sistemsel bir sorun değil dediğim gibi.
Çözünürlüğü yükseltip (2K ya da 4K) bütün ayarları en yükseğe çekersen belki kurtarır ama böyle fantezilere girmeye gerek yok. G4560'in harçı değil GTX 1070. GTX 1060 bile darboğaz yapıyor o işlemciye.
10 saate 1.0 sürümü çıkıyor oyunun. Yayıncıları eğer ki izliyorsan onlarda da takılıyor ki onlar her yayın öncesi oyunda ayar değişikliğine gidiyorlar. Çoğu sorun düzeldi daha fazla fps alıyorum diyordu çoğu yayıncı. Ekran kartından değil sorun hocam.