PUBG oynarken işlemci sıcaklığı 80 derece oluyor

İşletim sistemi
Windows 10

xccurate

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 DDR5
SSD veya HDD modeli
Corsair MP700 1TB PCI-e 5.0 gen5 X4 NVMe M.2 SSD (
Ekran kartı
ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti Super
Anakart
ASUS ROG STRIX B650-E Gaming Wi-Fi
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800x3D 8-Core Processor
Arkadaşlar selam, PUBG'de işlemci sıcaklığı 80'e dayanıyor ama %50-%55'ini kullanıyor. Ekran kartı da benzer kullanımlarda fakat 23 derece gibi bir ısıda çalışıyor. İşlemci bir tık ısındığı için soğutucu çalışınca beni rahatsız ediyor, ekran kartı kullanımı normal midir?
Sistem özelliklerim de şu şekilde;
AMD Ryzen 7 7800x3D 8-Core Processor.
ASUS ROG STRIX B650-E Gaming Wi-Fi
ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti Super.
Corsair MP700 1TB PCI-e 5.0 gen5 X4 NVMe M.2 SSD (9500\8500)
Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 DDR5.
NZXT Kraken Elite 360 RGB.

ekran kartı 23 derecede çalışmıyor hocam, son nvidia güncellemesinden kaynaklı öyle gözüküyor sadece.

Yapabileceğiniz pek fazla bir şey yok, sıvı soğutma otomatik fan hızı artırıyor ise siz bunu kendinize göre manuel ayarlayın rahatsız etmeyecek düzeydeyde. Eğer varsa oyun kütüphanenizde BF2042'de 128 kişilik bir haritada oynar mısınız, 1080p ve high ayarlarda olsun.

Ekran kartınızın 23 derecede çalışması doğru değil. Yukarda hocamın dediği gibi hatalı gözüküyor. İşlemci sıcaklığınıza gelirsek kullandığınız soğutucu fan AMD'nin stok fanı ise değerleriniz o fana göre normal değerler. Daha iyi değerler için AİSuite üzerinden veya Bios'dan CPU Fan Curve yapabilirsin.
Benim de stok fan Ryzen 5 3600 İşlemcim Pubg'de 75-80 arası sıcaklıklarda geziyor. Boştayken 45-55 arası.

Sıvı soğutmada bu değerlerde olması normal değil. Termal macunundan kaynaklanıyor olabilir mi?
Ayrıca
İşlemci bir tık ısındığı için soğutucu çalışınca beni rahatsız ediyor
Bundan kastın nedir? Sıvı soğutma fanlarının yük altında olmasa bile çalışıyor olması gerekiyor. Bahsettiğin gürültü ekran kartı fanından kaynaklanıyor olabilir mi? Genelde belli bir dereceyi geçmeden fanları çalışmaz ekran kartlarının.

Hayır hocam işlemci ısındığı için sıvı soğutucu fanları çalışıyor ondan bahsediyorum.

Eğer soğutucunun çalışmamasını istiyorsan ne yazıkki bunu yapamayız. İşlemci yük altında her halükarda ısınır dolayısıyla soğutulması lazım. En fazla daha erken bir sıcaklıkta açılıp yavaş bir şekilde daha az gürültüyle çalışmasını sağlayabilirsin.

İşlemci ısınınca çalışması gayet doğal demek istediğim o değildi, işlemci 80 derece iken ekran kartının 23 derece olması normal mi diye sormak istedim aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…