PUBG restart ve stabilite sorunu

alicanserinturk

Centipat
Katılım
24 Aralık 2019
Mesajlar
13
Merhaba,

MSI RX 5700 XT Gaming X modeli ekran kartı ile PUBG oynarken bilgisayar önce siyah ekran verip birkaç saniye sonra reset atıyor. Radeon sürümü 19.12.2 ve 19.12.3 olan sürücülerde herhangi bir düzene bağlı kalmadan ( oyun açılırken, ekran kartı ısınınca gibi ) bazen lobide bazen oyun esnasında bilgisayar yeniden başlıyor.

Sorunumu 19.12.1 sürüme sahip Radeon sürücüsü ile çözdüm aslında. Herhangi bir reset sorunu olmadı oyun esnasında. Ama masaüstünde çalışırken geçişlerin akıcılığını yitirdiğini, efektlerin pürüzlü olduğunu ve başlat çubuğunda aktif olan daha önce açılmış bir uygulamayı tekrar ekrana getirmek istediğimde 1-2 sn uygulama içi siyah olup geç geldiğini fark ettim. Bu durum tamamen düzensiz. Her zaman yapmıyor.

Windows sürümüm güncel. BIOS güncellemesi yaptım. Sistem yeni kuruldu. Ekran kartı driver'ı hariç driverlarım güncel versiyon. DisplayPort üzerinden 144Hz ve FreeSync aktif kullanıyorum.

Hataların yazılımsal olduğunu düşünüp yeni sürücüler mi beklemeliyim, yoksa kart için değişim mi talep etmeliyim bilmiyorum. Forumda bu kartı kullan arkadaşlar olumlu veya olumsuz deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

Sistem bileşenlerim.

Anakart: MSI MPG X570 Edge Wi-Fi.
Ekran kartı: MSI RX 5700xt Gaming X.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X.
RAM: G-skill Trident Z Neo 3600MHz 2x8GB.
Disk: Corsair MP510 480GB.
Monitor: MSI MAG241C.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim. Tavsiye ettiğiniz versiyonu uzunca test ettim. Oyunlarda reset atmadı. Masaüstü kullanımında da bir sorun yaşamadım.

Neden bu versiyonu tavsite ettiniz? Yaşadığım sorunlar normal mi?
Radeon 2020 sürümü henüz stabil değil. Ben de bir RX 580 kullanıcısı olarak 19.9.2 kullanıyorum. Tavsiye etme sebebim buydu.
 
Tekrardan teşekkür ederim. Bende bu versiyonda kalıp stabil sürüm bekleyeceğim. Forumda güncel driver'ın hatalı olduğuna dair konu açıldı. Oradan takip edeceğim.

Merhaba dostlar. Yazılımı kurduğumdan itibaren oyundayken toplamda 4-5 defa PC kapandı. Bu yazılıma geçiş yapmadan önce böyle bir sıkıntı yaşamıyordum. Benimle aynı sorunu yaşayıp çözmüş biri var mı? Ya da sadece benimle aynı sorunu yaşayan? Sorun sürücüde ise şimdilik eski sürüme geçiş yapacağım.
 
Arkadaşlar merhaba yeni bir sorunum mevcut.
Bios güncellemeye çalıştım pcde görüntü gelmedi. Ekran kartı klavye mouse bunlara elektrik gelmiyor gibi ancak usb flash bellek ve rgb kulaklik var takiyorum bu aygitlarda isiklar yaniyor problem ne olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı