PUBG ve CS:GO’da crash hataları

OEA

Hectopat
Selamlar, ~1 hafta önce, INTEL I5 8400 - ASUS DUAL GTX1060-O3G - ASUS TUFZ370 PLUS GAMING - CORSAIR 16 GB buradaki makinayı satın aldım. Windows kurulumu yaptıktan sonra güncel ekran kartı driverini kurdum. Başka bir şey kurmadım. Sonrasında Steam, PUBG ve CS:GO kurduktan sonra oyunu oynamaya başladım ve ilk oyunumda crash etti. İlk başta bir sıkıntı yapmadım ama sonrasında tekrar etmeye başladı ve random bir şekilde oluyor. Önerileriniz, yanlış yaptığım veya sıkıntılı bir parça olma ihtimali var mı? Sadece PUBG değil CS:GO'da da oyundan düşmeler oluyor.

Teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızın marka modelini aratınız. Sitesinden manuel güncelleme yapınız. Windows kaç ise seçin ardından elle tek tek kurulum yapın daha sonra düzelmezse tekrardan yazın.

Sitedeki tüm driverları kurdum fakat bilgisayarda donmalar yaşıyorum ara ara hemen görev yöneticisini açtığımda CPU kullanımının yüzde 100 olduğunu görüyorum. Ters giden birşeyler mi var tam da çözemiyorum ama.

@curju4zs şöyle oluyo senaryolar;

Ekran bi kararıyo donuyo 1-2 sn sonra geliyo kendine hemen görev yöneticisini açtığımda CPU yüzde 100 görüyorum, onun dışında o kadar olmuyo 12-15-20 civarlarında değişken bi şekilde oluyo. OC olduğundan ötürü mü tam bilmiyorum Windows tabanlı bilgisayarlara hakim değilim pek :/

CS ve PUBG oyunu bir sn donuyo mesela sonrasında pubg crash raporu gönderiyo fakat CS hiç hata da vermeden direk uygulama kaldırılıyo o yüzden CPU'dan şüphelendim.

@340070007 Kurdum fakat deneme fırsatım akşam olacak en erken. Daha öncesinde chipset kurmadım o yüzden etkisini akşam görücem. İşletim sistemini orjinal sitesinden indirdim, key'im OEM olduğu için bir sıkıntı olmaz sanırım.

EDIT:

Buna ek olarak, CS:GO ve PUBG yüksek ayarlarda oynuyorum sırasıyla FPS değerleri ~240, ~80 olmasına rağmen crash ediyo. Ekran kartında bir problem olduğunu düşünmüyorum CPU değerleri de iyi geliyo aygıt yöneticisinde çekirdekler faal gözüküyo ama bir türlü anlamadığım şekilde crash edip random bir şekilde donmalar oluyo.

Benim sormak istediğim crack kullanıp kullanmadığınızdı, yanıtı aldım zaten :)
İşlemcinizi neyin %100 kullandığını öğrenmek lazım. Hiç mavi ekran aldınız mı? Aldıysanız minidump dosyasını paylaşabilir misiniz?

Cevaptan bağımsız olarak bir kaç sorum daha var da onlardan kaynaklı mı belki yardımcı olur,

kullandığım monitor Samsung U28E590DS 4K, DisplayPort kullanıyorum 1080p çözünürlükte kullanıyorum bilgisayarı ve oyunlarda 1080p çözünürlüğünde, ölçeklendirme kullanmıyorum.

Bu donmalarda ekranda displayport ibaresini görüyorum yani bir ilgiis var mı bilmiyorum.

@340070007 hiç mavi ekran hatası almadım. Yani emin olmamakla beraber %100 CPU'yu açtığım an görev yöneticisinin alma ihtimali var mı bilmiyorum. Herhangi bir loglama uygulaması varsa bunları diagnose edebileceğim, ben onu kullanıp daha yararlı bir data da sunabilirim.

Bunların dışında güç kaynağı ile alakalı bir problem olabilir mi emin değilim. Cihazı ben toplamadığımdan açıkçası yanlış bir kurulum var mı ondan da emin değilim.
2şer oyun attım herhangi bir crash olmadı. Olduğu durumda tekrar yazarım. Teşekkürler tekrardan.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı