PUBG'de RTX 4070 Ti %40 ve i5-12400F %10 kullanılıyor

Öncelikle cevabınız için teşekkürler , Size bir sorum daha olacak benim paylaşmış olduğum görsellerde CPU kullanım yüzdesinin %0 - %5 ler de gezmesi doğal mı sizce?

O gösterim hatasıdır, ben de AMD'nin değer gösterimi açtığımda %0 gösterebiliyor. MSI Afterburner gibi programlarla da takibini yapabilirsin. %5 olabilir ama %0 olmaz o işlemci 400+ FPS çizerken, oyunu çalıştırırken hatta bilgisayarı bile ayakta tutarken %1 bile olsa kullanıma sahip olur.

Hocam anakartaniz uygun olsa overclock ile o karti az bir darbogaz ile besleyecek seviyeye getirebilirsiniz. Ama H610 o.c yapılmıyor. F serisi(o.c kapali) islemciler için bile o.c yapılan B660 ve Z690 anakartlar var. Fakat tavsiye etmem daha güçlü bir islemci alıp keyfinize bakın. 12400F de rahat satarsiniz.

Yük ekran kartına bindiği için cpu nun o değerlerde gezmesi doğal,ben Metro 2033 Redux oynarken 1080P Ultra + gelişmiş ayarlarda GPU %98-100 arasında seyrederken CPU %5 ile %9 arasında gidip geliyor.
İşte benimde kafamda soru işareti bırakan durum burada başlıyor , madem 12400F işlemcili pc de yük 1080p ultrada ekran kartına biniyor ve kullanım yüzdesi %0-%10 arası oluyor 4070ti için konuşuyorum. Video da 1080p ultrada yükün ekran kartına binip 5800x3d işlemcinin de %0-%10 arası çalışması gerekmez miydi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı