PUBG oynarken maça başladıktan yaklaşık 10 dakika sonra kasadan sanki uzaya çıkacakmış gibi sesler geliyor. ASUS'un programı ile ekran kartımın ısı ve fan değerlerine baktım. Isı miktarı normal, fan değerleri ise 60 civarıydı. Sesin HDD'den geldiğini düşünüyorum çünkü sesler yoğunlukla HDD tarafından geliyor ama HDD'nin kullanıldığını gösteren kırmızı ışık da yanmıyor. Bu problemi nasıl çözebilirim? Normalde dert etmem ama ses gerçekten çok yüksek.
Tahminim ekran kartınızda coil whine olması. Onun dışında sadece PUBG oynarken gelebilecek bir ses aklıma gelmiyor. Ama bu sesin 10 dakika sonra çıkması bu ihtimali sıfırlıyor.
Yardımlarınız için çok saolun dark souls 3 oynarken de aynı sesin kısık versiyonu çıkıyor. Kasayı açıp baktım ses karttan geliyor yani yüksek ihtimal coil whine sorunum var. PUBG oyununun güncellemesini yapıp oynarken video alıp iyice emin olunca kartı değiştirmeye gideceğim ama bir sorunum daha var. Şuan bildiğiniz gibi bir kart stok sorunu var ve benim kartım da rx470. Değiştirmede sorun çıkar mı yoksa aynı kartı onararak geri mi veriyorlar?
Değiştirmede sorun çıkar mı bilemiyorum, çünkü stoklar ülkemizde sıkıntılı. Fakat onarıp geri gönderme gibi bir şey olamaz, çünkü hangi bobinde sıkıntı olduğunu belirleyip onu karttan ayırmak... Gerisini siz getirin. En iyisi servisi arayıp sorun.
Kasanın yan kapağını aç tüm fanları sustur. Oyuna gir bu esnada ekran kartını dinle dediğin gibi bir ses var ise geçmiş olsun bobinler arızalı yani coil whine sorunu yaşıyorsun. Garantisi var ise hemen gönder yok ise tamir ettir. Yoksa daha büyük sorun yaratır.
Yanlış bilgilendirme yapmayın. Coil Whine değişim dışında tamir edilebilen bir durum değildir. Ve Coil Whine daha büyük sorun yaratmaz. Videoda 6.30'da bilgilendirme yapılmış.
Kasanın içini Pubg, Gta V ve Dark souls 3 oynarken açıp videoya aldım. Gta v oynarken 60 fps de ses azken vsinc kapatıp 130-120 civarı fps değerlerinde gürültü artıyor. Babam da seslerin fan sesi olduğunu iddia ediyor ancak arada hafıf cızırtı sesleri de geliyor. Ben mi paranoyağım yoksa gerçekten ses çok yüksek mi anlayamadım kamera ile çektiğimde sesler biraz daha normalken kasa dışından ses kaydı aldığımda resmen traktör sesi gibi sesler var. Pc ye geçince buraya da eğer başarabilirsem video ve ses kaydı atmaya çalışırım çünkü hakkaten anlamadım gürültü normal mi değil mi.