Pulsar N250 marş almıyor

Mesnevi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu sabah yaklaşık 1 ay önce aldığım N250 motorumu çalıştırmaya çalıştığımda marş almadı. Gece hava -3 -4 dereceleri gördü ve bu sebeple çalışmadığını düşünüyorum. Bu kanıya varmamdaki bir sebepte motoru vurdurmaya çalışırken bir iki tur marş aldı ancak çalıştırmaya yetmedi. Aksilik bir de bu işlemi yapmaya çalışırken motoru düşürdüm. İyi ki koruma demiri taktırmışım. Keşke gidon uçlarına da lastik gibi bir şey taksaydım çok ufak çizikler oldu. Buna ek telefonu da düşürdüm falan derken sabah benim için zehir oldu. Her neyse konumuza dönecek olursak öğle saatlerinde veya havanın ısındığını düşündüğümde tekrar çalıştırmayı deneyeceğim. Aküyü multimetreyle ölçtüğümde 12.05v değerlerini alıyordum. Araştırdığım kadarıyla kapalı durumda 12.6v üstünde olmalıymış. Bu tarz sorunların çözümü için utraı jstar mini 13000MAH 1000a jump starter almayı düşünüyorum. Bu jump starter aküye veya motora zarar verir mi? Akımı fazla gelir mi? Bu tarz bir şey kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

Ayrıca gelişmeleri bu başlığın altında güncelleyeceğim. Umarım başkalarına da yardımcı olur.

Ne kadar süre bitik olduğuna göre akün voltaj tutmayabilir. Bir kere doldurt ama ertesi gün marş almıyorsa yeni akü alman lazım. Bir de aküsü boşalmış olduğu için ne zaman ihtiyacın olacağı belli olmuyor yani kullanman gerektiği zamanda veya yolda senı bırakabilir. Bende Einhell'in akü şarjı aleti var, 1 ay kullanmayacağımı biliyorsam aküyü söküp şarj ediyorum haftada 1 kere ve evde tutuyorum.

Ne kadar süre bitik olduğuna göre akün voltaj tutmayabilir. Bir kere doldurt ama ertesi gün marş almıyorsa yeni akü alman lazım. Bir de aküsü boşalmış olduğu için ne zaman ihtiyacın olacağı belli olmuyor yani kullanman gerektiği zamanda veya yolda senı bırakabilir. Bende Einhell'in akü şarjı aleti var, 1 ay kullanmayacağımı biliyorsam aküyü söküp şarj ediyorum haftada 1 kere ve evde tutuyorum.
Daha dün çalıştırdım motoru. Henüz yeni aldığımdan 1 ay hiç yatmadı. Akü zaten bajaj da kronik. Eğer dediğin gibi şarj tutmazsa değiştireceğim. Ancak biraz baktığımda akü 11V a kadar düşünce şarj almıyormuş. Tabi farklı durumlar da olabilir.

Güncelleme:

saat 13 civarında tekrar denedim ve tek marşta motor çalıştı. Biraz şarj olsun diye motoru çalıştırdım. Herhangi bir sorunu şu anda yok. Muhtemelen gece çok soğuk olması sebebiyle çalışmadı. Şu an hava 12 13 derece ve çalıştı. Servisi aradığımda istersem gelip aküye test yapabileceklerini söylediler. Müsait bir zamanda gidip göstermeyi düşünüyorum. Burayı güncellemeye devam edeceğim.

Son güncelleme.

Selamlar, bu gün 500 bakımını yaptırdım. Aküde herhangi bir problem olmadığını söyledi. Ayrıca marş kablolarının gevşemiş, tam oturmamış olduğunu söyledi. Muhtemelen hiç marş almamasının sebebi bu. Artçı selesinin altında bulunan kablolar yani. Şu an herhangi bir sıkıntım yok. Gayet memnunum. Yakın bir zamanda top speed denemesi yapacağım. Şu an 5. viteste kesiciye girmeden çok rahat 133 yapıyor.

Hayatta kalın. Bir ömür boyu motosiklet sürün...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı