Pump fan 0 RPM nedir?

Hocam ben Asus B350M-K ve Cooler Master MasterLiquid 120 V2 sıvı soğutmaya sahibim. Sıvı soğutmamın pompasını CPU fan girişine taktım ve anakart üzerinden hızını görüp, kontrol edebiliyorum.

Olay karışık bir hal almış. Pompa kısmından çıkan kablo cpu_fan kısmına takılır. Anakart üzerinde ki pump kısmına pinlerden dolayı zaten bağlayamazsınız. Radyatör fanıda kontrolcüye bağlı olur. Asus LC240 kullanıyorum, bir adet pompa başlığının kablosu var ve cpu fan kısmına takılı öyle olması gerekiyor. Radyatör fanlarımda olması gereken yerlere bağlı.

Hocam bende hazır sistem sıvı soğutma var. Pompayı pump fan soketi ve radyatör fanlarını da cpu fan soketine bağladım. Yanlış mı yaptım acaba ?

Hocam bende hazır sistem sıvı soğutma var. Pompayı pump fan soketi ve radyatör fanlarını da cpu fan soketine bağladım. Yanlış mı yaptım acaba ?
Yanlış değil kısmen doğru diyebilirim ancak emin olduğum bir nokta şu; CPU_FAN pinleri yerine PUMP kullandınız ve CPU_FAN pinleri boş kalmış olsaydı bios ekranı hatası verecekti. Sanırım CPU_FAN pinleride dolu olduğundan stabil çalışıyor. CPU_FAN pinlerinin radyatör fanlarına etkisi/müdahalesi ne kadar doğru olur konuya daha vakıf bir forumdaşımız yorum yapabilirse bende öğrenmiş olurum.

Son düzenleme:
Hocam şimdi biostan bakıyorum da pump 1 3229 rpm gösteriyor. Çok değil mi bu ?

Hocam ağzın bal yesin. Pompa kablosunu cpu_fan soketine bağladım ses kesildi. Radyatör fanlarını da sys fan soketine bağladım. Şu an pompa devrim düşükte olduğu için ses kesilmiş olabilir gerçi. Pompa devrini nasıl yükselteceğim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…