PUP.Optional.SysTweak Virüsü

smitg12

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Malware programını indirdim ve bir şey fark ettim. Her zaman şu programı gösteriyor ve bu program silinmiyor!

Programın adı: PUP.Optional.SysTweak bu programı araştırdım ve bir istenmeyen program olduğunu öğrendim.

Lokasyonunu buldum fakat hangi program olduğunu bulamadım ve bir program dikkatimi çekti ki hiç yüklemediğim bir programdı adı: Dragon Assistant 3'tü bunun ne olduğunu bilen var mı ya da bu virüsü nasıl engellerim? Malware Location yerini tam göstermiyor taştığı için. Ne olur yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bu bir virüs değil, potansiyel olarak istenmeyen yazılım. Virüsler, tabiri caize diske pislik gibi yayılan, kendini kopyalamaktan ve kendini diğer dosyalara bulaştırmaktan başka bir davranışı bulunmayan yazılımlardır.

Günümüzde USB virüsleri dışında bir virüse rastlamanız neredeyse imkansızdır. Zira insanlar 1980-2005 yıllarında olduğu gibi verileri yok etme derdinde değil, onları çalarak veya şifreleyerek para kazanma derdinde. Bu bağlamda bugün rastlayacağınız zararlıların çoğunluğu trojan, ransomware veya adware gibi zararlılardır. "Virüs" kelimesini unutun, yerine "zararlı" kelimesini kullanın. Biz yazmaktan bıktık siz yazmaktan bıkmadınız.

KIS 2019 ve Malwarebytes ile tam tarama yapın. Taramanın ardından bu konuya girin, adımları takip ederek rapor paylaşın.

Iyide çok kez yaptım ve virüs her bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra yine görünüyor karantina da ne kadar silsem yine ve yine!

Programın adı: PUP.Optional.SysTweak bu programı araştırdım ve bir istenmeyen program olduğunu öğrendim.
Bu bir program değil zararlı tanımlamasıdır.
Lokasyonunu buldum fakat hangi program olduğunu bulamadım
Lokasyonu da bu kimliğe göre dosya yöneticisinde arayıp bulamazsınız.
İlk olarak KIS ile tarama yaptıysanız log dosyasını paylaşın. MBAM taradıysanız onun log dosyasını paylaşın.
Bunların ne olduğu da bilmiyorsanız imzamdan sistem tarama 1 sonucunu paylaşın.

Kafam karıştı, düzgünce özetler misin?

Yapmam gerekenleri özetler misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…