Pure 9060XT artifact sorunu donanımsal mı?

Bütçe
20.000

Eminss0

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 3 4300G
XPG Spectrix D35G 2x16 3200MHz CL16
B450M-A Pro Max
Crucial P3 Plus 1TB
Bugün teslim edilen Sapphire marka Pure 9060XT 16 GB modelinde League of Legends / Valorant oyunlarında fotoğrafta bulunduğu gibi bir artifact oluşumu oluyor.
İlk başta Alt Tab attığımda oluştu, daha sonrasında ise tüm oyunu kapladı.
VSR, AFMF 2 ve FSR açık imiş, onları kapattıktan sonra sorun düzeldi gibi ancak tam olarak güvenemiyorum.

1769111085923.png

League Of Legends_2026.01.22-22.33_3.png

İade edilmeli mi?

Bunları LoL ve Valorant'ta açma zaten. Bir bak yine olursa kart sorunlu olabilir. FurMark indirip test edebilirsin kartı.

Ben açmadım zaten, preset olarak açık hale gelmiş. Kartı teslim aldıktan sonra format atıp FurMark açtım.
20dk civarı açık durdu, artifact oluşmamıştı. 15. dakikadan sonuç bu:

1769111688600.png

OCCT 10dk süren VRAM testi sonucunda da herhangi bir artifact oluşmadı.

Ben açmadım zaten, preset olarak açık hale gelmiş. Kartı teslim aldıktan sonra format atıp FurMark açtım.
20dk civarı açık durdu, artifact oluşmamıştı. 15. dakikadan sonuç bu:Eki Görüntüle 2645404
Sorun yok bence. HDMI kablosu bile buna sebep olabiliyor, Windows bugu da olabilir. Biraz daha test et bakalım.

Sorun yok bence. HDMI kablosu bile buna sebep olabiliyor, Windows bugu da olabilir. Biraz daha test et bakalım.

Artifact Scanner açık yapıyorum testi.

20dk süren bir testten sonra artifact scanner temiz, değerler yine benzer.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı