Çözüldü PyAudio kurulamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hokus Pokus

Hectopat
Arkadaşlar selam. PyAudio kütüphanesini bilgisayarıma indirmek istediğimde böyle bir sorunla karşılaşıyorum:
Ne yapmam gerek?
Bu sorunu çözmeme yardım edecek biri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İlk önce Python versiyonunuzu öğrenin, bunun için komut istemine python yazın ve çıkan sonuçta sürümünüzü, kullanılan sistemi öğrenin. İşaretledim:

Sonra vereceğim adrese gidip sürümünüze göre (Mesela sizin için "cp38".) cp kısmına gidin. Eğer "AMD64" yazısı python yazınca çıkan ekranda varsa amd64 yoksa win32 sürümünü indirin:

Sonra komut isteminden "cd" ile indirilen yere gidin, mesela benimki masaüstünde. İsterseniz direk klasöre gidip "Shift + Sağ Tık" yaparak "Komut penceresini burada aç" da diyebilirsiniz:

Sonra da pip install PyAudio-0.2.11-cp38-cp38-win_amd64.whl yazarak kurun.(PyAudio kısmına sizin indirdiğiniz gelecek.)

Not:
"pip" olmazsa "pip3" deneyin.
Kurulum işe yaramazsa komut istemini yönetici olarak açıp deneyin.

Sonucu paylaşırsanız sevinirim.
Son açtığınız konularda sürekli kütüphane sorunu yaşadığınızı görüyorum.

VS Code yerine PyCharm kullanın. PyCharm'ın kendi paket yöneticisi mevcut.
Ayrıca her modül her Python sürümü ile uyumlu değil. 3.8 yeni sayılır. 3.7.6'yı kullanabilirsiniz.

İlk önce Python versiyonunuzu öğrenin, bunun için komut istemine python yazın ve çıkan sonuçta sürümünüzü, kullanılan sistemi öğrenin. İşaretledim:

Sonra vereceğim adrese gidip sürümünüze göre (Mesela sizin için "cp38".) cp kısmına gidin. Eğer "AMD64" yazısı python yazınca çıkan ekranda varsa amd64 yoksa win32 sürümünü indirin:

Sonra komut isteminden "cd" ile indirilen yere gidin, mesela benimki masaüstünde. İsterseniz direk klasöre gidip "Shift + Sağ Tık" yaparak "Komut penceresini burada aç" da diyebilirsiniz:

Sonra da pip install PyAudio-0.2.11-cp38-cp38-win_amd64.whl yazarak kurun.(PyAudio kısmına sizin indirdiğiniz gelecek.)

Not:
"pip" olmazsa "pip3" deneyin.
Kurulum işe yaramazsa komut istemini yönetici olarak açıp deneyin.

Sonucu paylaşırsanız sevinirim.

Çözüm
Evet dediğiniz doğrudur. Epey süredir kullanıyorum vsCODE'yi ve alıştım epey arayüzüne. Ama dediklerinizi dikkate alıp pyCharm kuracağım,kütüphane hatalarını almama niyetiyle. Sağ olun.

Merhaba arkadaşlar M1 Mac aldım geçen gün ve pyaudio kütüphanesini yüklemeye çalıştım fakat yükleyemedim şu şekilde bir hata aldım nasıl çözebilirim acaba yardımcı olabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…