PYBS bursunu almak için şartlar nelerdir?

491279

Hectopat
Arkadaşlar selam,
Merhaba bir 9.sınıf öğrencisiyim ve bir kardeşim var. PYBS sınavına girmek istiyorum ama gelirimiz 16.100TL aştığı için giremiyorum.
Durum kısaca şöyle babam polis emeklisi ve annem ev hanımı kira gelirlerimiz var ama diğer evleri kredi ile aldığımız hepsi birbirini karşılıyor. (doğduğumdan beri üç kere taşındık)
Buna rağmen ben giremiyorum ama annesi babası öğretmen olup ya da babası mühendis olup bu sınavı önceden kazanmış olup PYBS bursu alan arkadaşlarım var, bu nasıl oluyor merak ediyorum onlara özel bir durum mu var acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelir şartını karşılamıyorsanız başvuramazsınız. Geliri az göstererek başvuran çok oluyor. Bu sayede alabiliyorlar.
Anladım hocam benim de aklıma bu gelmişti.
Bu gelir verilerini devlet incelemiyor mu acaba yoksa Sadece sınav kayıt olmak için gösterilen bir belgemi ?

Anladım hocam benim de aklıma bu gelmişti.
Bu gelir verilerini devlet incelemiyor mu acaba yoksa Sadece sınav kayıt olmak için gösterilen bir belge mi ?
İnceliyor. Emekli maaşını az göstermenin bir yolu yok ama kira gelirlerini yokmuş gibi göstermek gerek. Eğer seneye başvuracaksan bu seneden itibaren bunu yapmak gerek. Çünkü başvurudan önceki yıla bakıyorlar.

Hocam kira gelirleri yokmuş gibi nasıl gösterebiliriz ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…