Çözüldü PyCharm "Invalid Python SDK" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TRMKTR

Decapat
Yer
Dünya
PyCharm'ı normal olarak kurdum. Daha sonrasında bilgisayarımda Python mevcut olduğu için 3.10 sürümünü indirip güncelledim. Daha sonra PyCharm'ı açmaya çalıştığımda "ınvalid Python SDK" hatası almaya başladım. Hatayı kapattıktan sonra kodu yazıp, çalıştırdığımda Python consolu 101 error veriyor. Ve ben hiçbir şey yapamıyorum.

Bu şekilde.

Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Değiştirmenize gerek yok ki. Python SDK'nın konumu yanlış olabilir. Sağ alttan seçili interpretere tıklayın ve Add Interpreter>>Local Interpreter deyin. Daha sonra isterseniz proje içerisine virtualvenv oluşturun, isterseniz system interpreterini kullanın. Virtualvenv oluşturacağınızı varsayarak Base Interpreter olarak Python SDK'yı seçin ve tamama tıklayın.
Python kurulu olmayabilir. Şu linkten kurun. Zaten yüklüyse silip yeniden kurun:

Hocam en az 3 kere silip yeniden yükledim. 3.10 sürümünü, 3.9 sürümünü ve daha eskisini denedim ama hiç biri olmadı. Sanırım Pycharm dışında bir IDE kullanmam gerekecek. Siz ne önerirsiniz?

Değiştirmenize gerek yok ki. Python SDK'nın konumu yanlış olabilir. Sağ alttan seçili interpretere tıklayın ve Add Interpreter>>Local Interpreter deyin. Daha sonra isterseniz proje içerisine virtualvenv oluşturun, isterseniz system interpreterini kullanın. Virtualvenv oluşturacağınızı varsayarak Base Interpreter olarak Python SDK'yı seçin ve tamama tıklayın.

Çözüm
Tamam hocam teşekkür ederim sanırım oldu. Şimdi sorunsuz bir şekilde çalışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…