Pyhton ile süre ekleme ve programı sonlandırma işlemi nasıl yapılır?

Enesxdd

Megapat
Pyhton 3 öğrenmeye çalışıyorum şu aralar. Şimdi Facebook gibi bir siteye login yeri yapmaya çalışıyorum. Her şey tamam şifre yanlışken tekrar yazdırıyorum, giriş başarılıyken giriş yaptırıyorum ancak benim yapmak istediğim şifre 3 kez yanlış girildiği zaman 10 saniye şifrenin denenemez olmasını istiyorum ve hatalı şifre denemesi 5 olursa programın sonlandırılmasını istiyorum. Bunları hangi kodlar ile yapacağım? Şimdiden teşekkürler.

If-Else bloklarıyla yapacaksın. Örneğin "deneme" diye bir değişken oluştur. Değişkenin değeri 3'den küçük olduğu sürece giriş yapılmasına izin ver, 3'e eşit olduğu zaman 10 saniye timeout yaptır. Değişkenin değeri 5 olduğu zaman da uygulamayı sonlandır. Her yanlış denemede de değişkenin değerini bir arttırmalısın.

If-Else bloklarıyla yapacaksın. Örneğin "deneme" diye bir değişken oluştur. Değişkenin değeri 3'den küçük olduğu sürece giriş yapılmasına izin ver, 3'e eşit olduğu zaman 10 saniye timeout yaptır. Değişkenin değeri 5 olduğu zaman da uygulamayı sonlandır.
Hocam timeout attırmak için ne yazmam gerekiyor? Ayrıca deneme değişkenini neye göre oluşturacağım örnek kısa bir şey yazarsanız sevinirim.

Dünyanın en saçma kodunu yazdım sanırım ama iş görüyor. "sys.exit()" hata verdiği için "quit(0)" kullandım.

Python:
import time

denemeHakki = 5;

start = 0
end = 0

def zamanlayiciyiBaslat():
    global start
    start = int(time.time())

def girisYap():
    global end
    global start
    global denemeHakki

isim = input("Kullanıcı Adı: ")
    sifre = input("Şifre: ")

if start > 0:
        end = int(time.time())

if (end - start) == 0 or (end - start) > 10:
        if isim == "user" and sifre == "abc123456":
            print("Başarıyla giriş yaptınız.")
            return True
        else:
            print("Yanlış şifre veya kullanıcı adı!")

denemeHakki -= 1

if denemeHakki == 2:
                print("10 saniye bekleyiniz.")
                zamanlayiciyiBaslat()
            elif denemeHakki == 0:
                quit(0)
    else:
        print("Tekrar denemek için {} saniye bekleyiniz.".format(((end - start) - 10) * -1))

while True:
    if girisYap() == True:
        break

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı