Çözüldü Pyqt5 doğru yere kurulmuyor ve /Qt designer açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nehikayelervar

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Visual Studio code ile Python yardımıyla bir masaüstü uygulaması geliştirmeyi öğrenmek için pyqt5 eklentisini ve pyqt5-Tools eklentisini kurmayı denemiştim. vs code bana appdata/roaming kısmına kurulum yaptığını yazdı. QT designer adlı programı çalıştıramıyor, "this application failed to start because no QT platform plugin could be initialized." Hata ekranı ile karşılaşıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
pip install --target=d:\somewhere\other\than\the\default package_name kodu ile istenen yere kurun. Mesela benim için:

pip install --target=C:\Program Files\Python38\Lib\site-packages PyQt5-Tools

Aynı zamanda, kurulan yerlerdeki dosyaları yer değiştirmeyi denediniz mi?

Bu siteden 32 bit yani:

Bunu indirince çalışması lazım. Siz nasıl yaptınız?

@The Anorak Efendim, belki bilginiz vardır diye etiketledim. Rahatsız ettiğim için özür dilerim.
Aldığım Udemy kurslarında VS Code üzerinden çekmemi istedi. Ben ise sizin attığınız siteden indirince basit programlar çalıştı ancak bazı modül/kütüphane (tam olarak bilemiyorum) erişimi tam olarak sağlanamıyor. Aynı zamanda VS Code'da Qt for Python eklentisini kurmamı önerenler oldu, ancak kurduğum eklentide Designer/Linguist/Lrelease gibi dosya yolunu belirtmeme rağmen kararlı çalıştıramadım. Yazdığım "pip install PyQt5/tools" komutu dediğim gibi Approam bölümüne kurulum yapıyor.

Dilerseniz istediğiniz bir ayarın ekran görüntüsünü de atabilirim.

Umarım açık olmuştur. @Sanch

Dosya Ekleri

• hata1.png
    hata1.png
    79,7 KB · Görüntüleme: 303
Kurulum doğru yapılmış gibi gözüküyor, hatayı paylaşır mısınız? Varsa göremedim mi?
Asıl sorun şimdi ekte de bırakıyorum, Python ve diğer kurduğum programlar Yerel Disk D'de yer alıyor. Garip bir şekilde elle .exe kurulum yapmazsam eklenti halinde kurulmuş gözüken dosyalar approamda kalıyor ve başlatılamıyor (designer programı ilk mesajda belirttiğim hatayı veriyor). Hata2 ve Hata3 elimle kurduğum ve Visual Studio Code'un kurmasını istediğim yerler, hata4 ise VS Code'un kendi kurabildiği yer. VS Code kurunca çalışmıyor.

Dosya Ekleri

• hata2.png
    hata2.png
    17,4 KB · Görüntüleme: 293
  • hata3.png
    hata3.png
    18,8 KB · Görüntüleme: 178
  • hata4.png
    hata4.png
    22,2 KB · Görüntüleme: 275
pip install --target=d:\somewhere\other\than\the\default package_name kodu ile istenen yere kurun. Mesela benim için:

Çözüm

Çok teşekkür ederim. C yerel diskinde Windows olduğundan salt okunur ayarı kaldıramadım, D yerel diskte sizin dediğiniz gibi kurdu. Konu kapanabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı