Python 3.12 ile bir venv oluşturulsa Windows 7 ile kullanılır mı?

Fueren

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
YKS Öğrencisi
Windows 7 için en son sürüm 3.7.0'dır. Fakat ben başka bir bilgisayardan Python 3.12 sürümüyle bir venv oluştursam, bunu Windows 7 ile kullanabilir miyim?

Hayir, interpretor farkli. Venv VM gibi calismaz, library ve environment izolasyonu yapar. Kodu calistirmak icin yine sistem interpretorune bagimlisin ki o da 3.7. Python zaten backward comp. degil.

Hayir, interpretor farkli. Venv VM gibi calismaz, library ve environment izolasyonu yapar. Kodu calistirmak icin yine sistem interpretorune bagimlisin ki o da 3.7. Python zaten backward comp. Degil.

Peki Venv'in çalışması için makinede Python yüklü olması gerekiyor mu? Yani Venv'i önceden oluştursam daha sonradan Python yüklü olmasa bile kullanabilir miyim?

Peki Venv'in çalışması için makinede Python yüklü olması gerekiyor mu? Yani Venv'i önceden oluştursam daha sonradan Python yüklü olmasa bile kullanabilir miyim?

Bu sisteme gore degisir. Venv tamamen sistemden izole sekilde de kurulabilir ama ben su an bu mesaji yazdigim Mac sistemde ve sunucudaki Linux sistemlerde bolca symlink kullanildigini goruyorum.

Yani bir sistemde python yuklu degilse sadece venv transfer ederek script calistiramayacaksin cok yuksek ihtimalle.

Docker kullanarak bunu yapabilirsin aslinda. Python'i docker ile sisteme yuklersin, Windows 7 e docker kurulabiliyorsa 3.12 scriptlerini calistirabilirsin. Kendim denemedim, Windows kullanmiyorum ama docker img calistirilabiliyorsa istedigin python versiyon image ini calistirip uzerinde script interprete ettirirsin.

Docker?? oldu olacak VM kursun orda çalıştırsın.
Conda fazlasıyla işini görecektir.

Conda'nin kendisi 3.9+ icin Windows 8.1 ve ustu oneriyor.
1741655192897.png

Windows 7 ye Docker kurduk, Conda mı kuramadık. Docer WSL üzerinde çalışıyor. Windows 7 de WSL olmadığına göre adam önce gidecek Linux bi VM kuracak, onun üzerine Docker kuracak. Onun üzerinde container kaldıracak. Ölme eşeğim ölme.

Conda olmadı miniconda, bi şeklde çalıştırılır. Hadi zaten hepsini geçtim Windows 7 de guvenlik vs de yok artık, kim support versin uygulama olarak.

Windows 7 ye Docker kurduk, Conda mı kuramadık. Docer WSL üzerinde çalışıyor. Windows 7 de WSL olmadığına göre adam önce gidecek Linux bi VM kuracak, onun üzerine Docker kuracak. Onun üzerinde container kaldıracak. Ölme eşeğim ölme.

Conda olmadı miniconda, bi şeklde çalıştırılır. Hadi zaten hepsini geçtim Windows 7 de guvenlik vs de yok artık, kim support versin uygulama olarak.

Ideal bir yol olmadiginin farkindayim da virtualization disinda baska cozum gelmedi aklima. Zaten konu sahibinin salladigi da yok; bos tartisma kullanmadigimiz isletim sistemine X kurmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı