from pydub import AudioSegment
from pydub.playback import play
song = AudioSegment.from_mp3("your_song.mp3")
# boost volume by 6dB
louder_song = song + 6
# reduce volume by 3dB
quieter_song = song - 3
#Play song
play(louder_song)
#save louder song
louder_song.export("louder_song.mp3", format='mp3')
Nasıl yapabileceğinin İngilizcesi.If you are open to external libraries, you can use pydub to manipulate audio (including volume ) easily. More details here.
Different audio formats such as wav, mp3, ogg , mp4,wma etc are available. Check here for more details.
Basically we convert audio to an audiosegment object and then manipulate it for various attributes using pydub.
pydub can be installed using:
pip install pydub #on 2.x and
pip3 install pydub # on 3.x
Sistem sesini değiştirmek istiyorum. Python'u seçmemin sebebi de bildiğim bir dil olmasıydı. Başka hangi dillerde yapılabilir? C++ veya C#'da yapılabilir mi?Python bu is icin fazla high level bir dil kaliyor. Hangi isletim sistemi ise onun Audio API ' ina gore bir hook atip method cagirmak gerekecek. O zaman da platform'a bagimli bir hal almis olacak.
Ayrica "Windows sesini degistirmek" tek bir anlama gelmiyor. Spesifik olarak bir cihazin mi ses ayarini degistirmek istiyorsun, genel sistem volume'unu mu degistirmek istiyorsun? Neden boyle bir sey yapmaya ihtiyac duydun?
Onu zaten kullanıyordum ama şimdi arduino nano ile yapmak istiyorum. Bu konuda bir bilginiz var mı? Arduino nano ve autohotkey'i beraber nasıl kullanabilirim. Ben seri haberleşme denedim ama autohotkey kısmını yapamadım.@edgn49 Verdiğim linkteki rehbere baktın mı? Rehberde sadece ses açıp kısma değil şarkı durdurup değiştirme gibi özelliklerde ekliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.