Python bilgisi ile para nasıl kazanılabilir?

AbdullahTeoman

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar 16 yaşındayım, Python ile orta seviye bilgim var PHP başladım. Üç-beş çep harşlıgı nasıl cıkarırım? Yazılım ile her şeye varım. Ya da ne yapmalıyım nereden gitmeliyim? Bilgi verin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Python diyorsun ancak ortada bir icraat yok. Python iyice bilmen lazım öncelikle. Daldan dala atlamak olmuyor, PHP'ye geçtiğin zaman.

Yazılımla ilgili her şey varsan hiçbir şey yapamazsın. Daha ne istediğini tam olarak bilmiyorsun.

Biz şimdi sana ne diyelim?

16 yaşımda üç beş kuruş Python bilgim vardı, babamın verdiği harçlık simit ayrana zor yetiyordu da aklıma harçlık kazanmak gelmiyordu. :D

Para kazanmayı düşünmek için erken. Para kazanmaya başlayınca insan kendisini geliştiremiyor. Hazır vakit bol, kendini geliştirmeye bak. Arada da aç iki oyun oyna. Zaten devlet sana çalışabilirsin demiyor, birisi seni çalıştırmak istese çalıştıran yere çocuk işçi olduğun için ceza keserler.

Eger 16 yasinda birinden destek almaya ikna edebilirsen universite ogrencilerine ucret karsiligi python odevi yapmaya calisabilirsin.

Eger bilgine guveniyorsan egitim videolari cekip egitmenlik deneyebilirsin.

Sadece programlama diliyle para kazanmanin baska yolu yok. Freelancing deneyebilirsin ama farkli teknolojileri de ogrenmen gerekecek. Ilanlara bakabilirsin.

Ayrica bu iste 10 birim bilen 10 lira kazaniyorsa, 100 birim bilen 100 birim kazaniyor gibi lineer bir artis da yok.

70 ve alti bilen 0 lira kazanir. Herkes biliyor o kadarini cunku. Sonrasinda da exponential artar. Sokaga cikip random 15-25 yas erkek cevirsen yarisi orta halli python bildigini iddia ediyor sana. Gecen sene junior ise basvuran adam bu sene linkedin'de senior ilan ediyor kendini. Kisinin kendi kendine verdigi payelendirmenin hicbir anlami yok.

Eger 16 yasinda birinden destek almaya ikna edebilirsen universite ogrencilerine ucret karsiligi Python odevi yapmaya calisabilirsin.

Eger bilgine guveniyorsan egitim videolari cekip egitmenlik deneyebilirsin.

Sadece programlama diliyle para kazanmanin baska yolu yok. Freelancing deneyebilirsin ama farkli teknolojileri de ogrenmen gerekecek. Ilanlara bakabilirsin.

Ayrica bu iste 10 birim bilen 10 lira kazaniyorsa, 100 birim bilen 100 birim kazaniyor gibi lineer bir artis da yok.

70 ve alti bilen 0 lira kazanir. Herkes biliyor o kadarini cunku. Sonrasinda da exponential artar. Sokaga cikip random 15-25 yas erkek cevirsen yarisi orta halli Python bildigini iddia ediyor sana. Gecen sene junior ise basvuran adam bu sene LinkedIn'de senior ilan ediyor kendini. Kisinin kendi kendine verdigi payelendirmenin hiçbir anlami yok.

Cok haklısın rahatlıkla veri tabanı, web geliştirme projeleri yaparım. Peki kendimi ne yönde geliştireceğim amacım oyun yapmak ama Python başlamak istedim kolay olsun diye.

16 yaşımda üç beş kuruş Python bilgim vardı, babamın verdiği harçlık simit ayrana zor yetiyordu da aklıma harçlık kazanmak gelmiyordu. :D

Para kazanmayı düşünmek için erken. Para kazanmaya başlayınca insan kendisini geliştiremiyor. Hazır vakit bol, kendini geliştirmeye bak. Arada da aç iki oyun oyna. Zaten devlet sana çalışabilirsin demiyor, birisi seni çalıştırmak istese çalıştıran yere çocuk işçi olduğun için ceza keserler.

Vala 4-5 sene önce bu yaşta olsam zere çalışmazdım ki ama dönem para dönemi ve tecrübe kazanmak.

Bir de sertifika cok mu önemli mesela YouTube'dan degilde BT akademi ya da coursa gibi sertifika alsam daha mı iyi olur.

Son düzenleme:
Cok haklısın rahatlıkla veri tabanı, web geliştirme projeleri yaparım. Peki kendimi ne yönde geliştireceğim amacım oyun yapmak ama Python başlamak istedim kolay olsun diye.

Vala 4-5 sene önce bu yaşta olsam zere çalışmazdım ki ama dönem para dönemi ve tecrübe kazanmak.
Eğer tecrübe edinmek istiyorsan, bence web geliştirme gibi herkesin içine daldığı alanların ötesine geçip çalışan birisinin vakit ayırmaya asla vaktinin olmayacağı alanlarına eğil ve gelecekte o alanlarda iş aramaya koyul derim. Mesela piyasada sürüsüne bereket web yazılımcısı var, hele ki PHP. Ancak veritabanı geliştirecek (kullanacak demiyorum, kendi Postgresql'ini yazacak), derleyicisini yazacak, işletim sistemini tasarlayacak kişi neredeyse yok ve yerine göre bu kişiler fellik fellik aranıyor. Dahil olabileceğin özgür yazılım projelerini araştır, bu alanda iş yapan insanlarla bir araya gel ve "soft skill" olarak ifade ettiğimiz yeteneklerini geliştir. (Kişinin kendisine yönelik yetenekleri. Kendisini ifade edebilme gücü, yabancı dil, sanatsal çalışmalar vs. Bir yazılımcının Almanca gibi bir dili konuşabilmesi 20 sene Pythonla web yazılımları yazmasından çok daha fazla kapı açabiliyor)

Eğer tecrübe edinmek istiyorsan, bence web geliştirme gibi herkesin içine daldığı alanların ötesine geçip çalışan birisinin vakit ayırmaya asla vaktinin olmayacağı alanlarına eğil ve gelecekte o alanlarda iş aramaya koyul derim. Mesela piyasada sürüsüne bereket web yazılımcısı var, hele ki PHP. Ancak veri tabanı geliştirecek (kullanacak demiyorum, kendi PostgreSQL'ini yazacak), derleyicisini yazacak, işletim sistemini tasarlayacak kişi neredeyse yok ve yerine göre bu kişiler fellik fellik aranıyor. Dahil olabileceğin özgür yazılım projelerini araştır, bu alanda iş yapan insanlarla bir araya gel ve "soft skill" olarak ifade ettiğimiz yeteneklerini geliştir. (kişinin kendisine yönelik yetenekleri. Kendisini ifade edebilme gücü, yabancı dil, sanatsal çalışmalar vs. bir yazılımcının Almanca gibi bir dili konuşabilmesi 20 sene Python'la web yazılımları yazmasından çok daha fazla kapı açabiliyor)

Hocam agzına saglık veritabanını yogunlaşıcam ama yazılım projelerin nasıl bulacağım bu adamlar nereden bulacağım soft skill geliştiririm dışarı falan cıktıgım yok o kolay.

Eğer tecrübe edinmek istiyorsan, bence web geliştirme gibi herkesin içine daldığı alanların ötesine geçip çalışan birisinin vakit ayırmaya asla vaktinin olmayacağı alanlarına eğil ve gelecekte o alanlarda iş aramaya koyul derim. Mesela piyasada sürüsüne bereket web yazılımcısı var, hele ki PHP. Ancak veri tabanı geliştirecek (kullanacak demiyorum, kendi PostgreSQL'ini yazacak), derleyicisini yazacak, işletim sistemini tasarlayacak kişi neredeyse yok ve yerine göre bu kişiler fellik fellik aranıyor. Dahil olabileceğin özgür yazılım projelerini araştır, bu alanda iş yapan insanlarla bir araya gel ve "soft skill" olarak ifade ettiğimiz yeteneklerini geliştir. (kişinin kendisine yönelik yetenekleri. Kendisini ifade edebilme gücü, yabancı dil, sanatsal çalışmalar vs. bir yazılımcının Almanca gibi bir dili konuşabilmesi 20 sene Python'la web yazılımları yazmasından çok daha fazla kapı açabiliyor)

Bir de veri tabanı dedigim SQL, MySQL gibi mi?

Küçük projelere nereden katılabilirim bilginiz var mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı