Python dikdörtgen çevresi ve alanı hesaplama

464815

Hectopat
Makaleler
2
Yarın sınav olacağım. Python hakkında bilgim yok. Bu kodu yazdığımda çalışmadı. Neden çalışmıyor. Okuldaki örneğin aynısını yaptım. Yardımcı olur musunuz?
1680448725104.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çevre öyle hesaplanmaz. (kısakenar + uzunkenar) * 2 şeklinde olmalı.

Bu arada kod tamamen mi çalışmıyor? Yanlış sonuç mu veriyor?

Güncel Python Türkçe karakterli değişken isimlerine izin veriyor. Tabii tavsiye edilmiyor ama kodun çalışmamasına sebep olmamalı.

Çevre öyle hesaplanmaz. (kısakenar + uzunkenar) * 2 şeklinde olmalı.

Bu arada kod tamamen mi çalışmıyor? Yanlış sonuç mu veriyor?

Güncel Python Türkçe karakterli değişken isimlerine izin veriyor. Tabii tavsiye edilmiyor ama kodun çalışmamasına sebep olmamalı.

1680449754736.png

Böyle çıkıyor. Normalde Kısa kenar giriniz yazması gerekmiyor mu?

kısakenar olanı kisakenar olarak değiştirip dener misiniz?
Olmadı.

Çevre hesabın yanlış. Türkçe karakter kullanmışsın. Yazdırırken ikisinde de alanı yazdırmışsın ama çalışıyor olması lazım. Nasıl bir hata veriyor paylaşabilir misin?

Çevre hesabın yanlış. Türkçe karakter kullanmışsın. Yazdırırken ikisinde de alanı yazdırmışsın ama çalışıyor olması lazım. Nasıl bir hata veriyor paylaşabilir misin?
Önceki yazdığım kodları da türkçe yazdım ve herhangi bir sorun olmadı. Evet onu da farkettim. Çevre yazmama rağmen olmadı.

burada bi hata mesajı yok
Kısa kenar giriniz yazması gerekmiyor mu?

Önceki yazdığım kodları da türkçe yazdım ve herhangi bir sorun olmadı. Evet onu da farkettim. Çevre yazmama rağmen olmadı.

Kısa kenar giriniz yazması gerekmiyor mu?
Attığın ekran görüntüsünü nerenin kesiti? Kodu doğru çalıştırdığına emin misin?

1680450429624.png

Kodda herhangi bir sıkıntı yok. Doğru çalıştırmıyorsun anladığım kadarıyla. Attığın ekran görüntüsünde de hata mesajı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı