Python dilinde 1'den X sayısına kadar aralarında asal olan sayıları yazdırma programı

bufalo

Centipat
Arkadaşlar ödevim için lazım. X sayısını gireceğiz ve 1'den X sayısına kadar olan tüm sayıları X ile aralarında asal mı değil mi kontrolü yapacak. Aralarında asal ise ekrana yazdıracak. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Pseduecode bazında bir şey mi istiyorsun, yoksa birinin sıfırdan sana bir kod hazırlayıp göndermesini mi ? Çünkü o zaman ödevinin pek bir anlamı kalmıyor...

Şöyle bir şey düşünebilirsin :

- İlk önce bir sayının bölenlerini bulabilecek bir fonksiyon yaz. Ör: get_divisors(number)
- X'in tüm bölenlerini bul. Ör: get_divisors(X)
- 1'den X'e kadar dönen bir döngüde tek tek get_divisors(number) fonksiyonundan aldığın sonucu get_divisors(X) ile karşılaştır, eğer kesişim kümesindeki eleman sayısı 0 ise aralarında asaldır, ortak bölenleri yoktur.

Get_divisors fonksiyon örneği:

Python zorunlu mu ?
evet dostum
Pseduecode bazında bir şey mi istiyorsun, yoksa birinin sıfırdan sana bir kod hazırlayıp göndermesini mi ? Çünkü o zaman ödevinin pek bir anlamı kalmıyor...

Şöyle bir şey düşünebilirsin :

- İlk önce bir sayının bölenlerini bulabilecek bir fonksiyon yaz. Ör: get_divisors(number)
- X'in tüm bölenlerini bul. Ör: get_divisors(X)
- 1'den X'e kadar dönen bir döngüde tek tek get_divisors(number) fonksiyonundan aldığın sonucu get_divisors(X) ile karşılaştır, eğer kesişim kümesindeki eleman sayısı 0 ise aralarında asaldır, ortak bölenleri yoktur.

Get_divisors fonksiyon örneği:

Ödevimin tamamı bu değildi.Geri kalanını yaptım bunda takıldığım için sizlerden yardım istemiştim.Teşekkürler yardımın için bakacağım.

Google'da arama yapmak zor mu geliyor hocam? C# ve C++ biliyorum Python bilmiyorum ama bu basit işlem için aşağı yukarı benzer kodlar olur çoğu dilde. İki sayının ortak böleni 1 ise aralarında asal olacak değilse aralarında asal olmayacak. A inputuna 1, B inputunu da X'ten alırsınız B=X tanımlarsınız sonra döngü içinde B=B-1 işlemi yaparsınız.
Şöyle bir kod buldum A ve B için aralarında asal durumunu gösteriyor. Python bilmediğimden yazamıyorum programı. Siz halledersiniz.:D
Kod:
def __gcd(a, b):

# Everything divides 0 
    if (a == 0 or b == 0): return 0

# base case
    if (a == b): return a

# a is greater
    if (a > b): 
        return __gcd(a - b, b)

return __gcd(a, b - a)

# Function to check and print if 
# two numbers are co-prime or not 
def coprime(a, b):

if ( __gcd(a, b) == 1):
        print("Co-Prime")
    else:
        print("Not Co-Prime")

Google'da arama yapmak zor mu geliyor hocam? C# ve C++ biliyorum Python bilmiyorum ama bu basit işlem için aşağı yukarı benzer kodlar olur çoğu dilde. İki sayının ortak böleni 1 ise aralarında asal olacak değilse aralarında asal olmayacak. A inputuna 1, B inputunu da X'ten alırsınız B=X tanımlarsınız sonra döngü içinde B=B-1 işlemi yaparsınız.
Şöyle bir kod buldum A ve B için aralarında asal durumunu gösteriyor. Python bilmediğimden yazamıyorum programı. Siz halledersiniz.:D
Kod:
def __gcd(a, b):

# Everything divides 0
    if (a == 0 or b == 0): return 0

# base case
    if (a == b): return a

# a is greater
    if (a > b):
        return __gcd(a - b, b)

return __gcd(a, b - a)

# Function to check and print if
# two numbers are co-prime or not
def coprime(a, b):

if ( __gcd(a, b) == 1):
        print("Co-Prime")
    else:
        print("Not Co-Prime")

Aralarında asal'ın ingilizcesi nedir diye bulamamıştım :) Co-prime garipmiş :D Eline sağlık, fakat hazırcılar hep piyasada biliyorsun...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı