Python dışında hangi dil öğrenilmeli?

EmBaX

Hectopat
Daha fazla  
Python biliyorum, sizce hangi dille devam etmeliyim?

Aklımdaki diller:
-C++
-C#
-Java.

Ama C++ ve C# ı oyun yapmak için istiyorum.
Yani Java'yı eleyebiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Python'u ne kadar biliyorsunuz? Birinde uzmanlaşmadan diğerine atlamak iyi olmayabilir.

Python'u iyice kavradıktan sonra C++'a geçmen daha iyi olur bence.
Evet syntaxleri çok farklı fakat Python'dan C++'a geçerken ben çok zorlanmadım.

O dilleri öğrenip ne yapacaksın ki? Var mı aklında bir proje? bu 3 dil neredeyse farklı alanlara hizmet ediyor. Amacın sadece öğrenmek ise bence bu şekilde yapma. İlgi alanını bul ve o alandaki teknolojileri öğren.
Ama aklında bir proje var ise projenin gereksinimlerine yönelik bir dil seçilmeli. Mesela ben geçen dönem yapay zeka dersim için python öğrendim ve dönem projemi teslim ettim. Bir daha python kullanmadım .

Oyun yapmak istiyorum ve Windows uygulamaları yapacağım proje olarak.

Windowsa çalışacağım yani

Ama ileride Android için de oyun veya uygulama yapacağım için ona da kolay bir geçiş olmasını istiyorum.

Bu ara da lua da biliyorum robloxa oyun yapmıştım biraz.

O zaman en iyi tercih C# gibi gözüküyor. Unity oyun motoru ile oyun, Form ile uygulama yaparak işlerini halledebilirsin.

Peki bildiğiniz bir eğitim (Udemy de olabilir ama ücretsiz olmalı maalesef ) oynatma listesi de olabilir.
Varsa link atar mısınız yoksa yeni konu açacağım.

%85 90 civarı kavradım.
Self deyimini kullandınız mı?
Python:
for j, (lb, ub) in enumerate(zip(self.lb, self.ub)):
    self.position[j] = np.clip(self.position[j], lb, ub)
Döngüsünü ne yaptığını çalıştırmadan ön görebiliyor musunuz?
Hiç birden fazla dosya ile çalıştınız mı?
Callback nedir biliyor musunuz?
Async method yazdınız mı?

85% kavramış birisin bunları su gibi biliyor olması lazım. Eğer cevabınız çoğunluk hayır ise maalesef seviyeniz 15-20% civarlarında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…