Python "for i in range" nedir?

• Konuyu başlatan Romaa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 9.801

Romaa

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
7500F / RX5700 XT / 32GB RAM
Merhaba. Yeni yeni Python öğreniyorum. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yok iyi gidiyor ama For i in Range olayını bir türlü kavrayamadım. Araştırdım fakat yine tam anlamadım. Tam olarak nasıl çalışır bu? Nedir bu i? Yardımcı olur musunuz?

Python:
for i in range(1, 10):
    print(i)

Gibi bir yapıdan bahsediyorsun sanırım. 'range' fonksiyonu belirli aralıktaki sayıları göstermene yarıyor. For döngüsü ile de bunun üzerinde geziniyorsun.
Gezinmek derken hocam? Loop gibi bir şey mi?

range(start, stop, step) değerleri girilerek kullanılır. "start" girilmezse 0, "step" girilmez ise 1 olur default olarak. "stop" değeri dahil değildir.

Yukarda arkadaşın örneğinde i değeri 1 olarak başlar ve 9'a gelince son bulur. Yani 10 da dahil edilmek istenirse (1, 11) yapılması lazım.

range(start, stop, step) değerleri girilerek kullanılır. "start" girilmezse 0, "step" girilmez ise 1 olur default olarak. "stop" değeri dahil değildir.

Yukarda arkadaşın örneğinde i değeri 1 olarak başlar ve 9'a gelince son bulur. Yani 10 da dahil edilmek istenirse (1, 11) yapılması lazım.
Sağ olun hocam.

range() komutu belli bir sayıya kadar ya da belli bir sayı aralığında bir list oluşturmayı sağlar. Yani range(5) demek, [0, 1, 2, 3, 4] demektir.

for döngüsü ise iterable bir değeri döndürerek çalışır. Yani aşağıdaki kodlar iterable bir değerden(listler iterabledır ve bunu for döngüsünde çağırabiliriz) tüm ögeleri tek tek çağırarak tanımlanan işlemleri yapar:
Python:
for i in range(5):
    print(i)

Bu olayı biraz kavradım sayılır, fakat hala aklıma takılan bir şey var. İzlediğim videolarda vs. Hep for i in range yazıyorlar. Neden i? Başka harf koyuncada çalışıyor ama genelde i konuyor. Sebebi nedir?

Bu olayı biraz kavradım sayılır, fakat hala aklıma takılan bir şey var. İzlediğim videolarda vs. Hep for i in range yazıyorlar. Neden i? Başka harf koyuncada çalışıyor ama genelde i konuyor. Sebebi nedir?
Pek çok anlamı olabilir. "index"in veya "iteration"un baş harfi olabilir. Aslında o değişkenin adının ne olduğu önemli değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı