B BerkeAcarTR Centipat Katılım 29 Aralık 2020 Mesajlar 26 Daha fazla Cinsiyet Erkek 29 Aralık 2020 #1 Kullanıcının girdiği 5 harfli bir kelimeyi (abcde gibi.) kaç farklı şekilde yazacağını gösteren program yapınız. Proje ödevi vermişler. Acaba Python bilen varsa bana kodları verebilir mi?
Kullanıcının girdiği 5 harfli bir kelimeyi (abcde gibi.) kaç farklı şekilde yazacağını gösteren program yapınız. Proje ödevi vermişler. Acaba Python bilen varsa bana kodları verebilir mi?
Affansen Kilopat Katılım 17 Nisan 2020 Mesajlar 4.761 Makaleler 1 Çözümler 29 29 Aralık 2020 #2 Ödev senin. Sen yapmalisin.
MetinMumcu Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 8 Ekim 2020 Mesajlar 2.194 Makaleler 2 Çözümler 2 Yer İzmir Daha fazla Cinsiyet Erkek 29 Aralık 2020 #3 BerkeAcarTR dedi: Kullanıcının girdiği 5 harfli bir kelimeyi (abcde gibi.) kaç farklı şekilde yazacağını gösteren program yapınız. Proje ödevi vermişler. Acaba Python bilen varsa bana kodları verebilir mi? Genişletmek için tıkla... Bence dersi daha iyi dinlemelisin
BerkeAcarTR dedi: Kullanıcının girdiği 5 harfli bir kelimeyi (abcde gibi.) kaç farklı şekilde yazacağını gösteren program yapınız. Proje ödevi vermişler. Acaba Python bilen varsa bana kodları verebilir mi? Genişletmek için tıkla... Bence dersi daha iyi dinlemelisin
B BerkeAcarTR Centipat Katılım 29 Aralık 2020 Mesajlar 26 Daha fazla Cinsiyet Erkek 29 Aralık 2020 #4 MetinMumcu dedi: Bence dersi daha iyi dinlemelisin Genişletmek için tıkla... Dersi dinliyoruz ama ne yapacağımı anlamadım.
MetinMumcu dedi: Bence dersi daha iyi dinlemelisin Genişletmek için tıkla... Dersi dinliyoruz ama ne yapacağımı anlamadım.
TheDobrevic Kilopat Katılım 15 Ocak 2018 Mesajlar 900 Makaleler 2 Çözümler 11 Yer İstanbul Daha fazla Sistem Özellikleri CPU: AMD R5-5600 GPU: SAPPHIRE RX7900 GRE NITRO+ 16GB Anakart: MSI B550M Pro-Vdh Wifi RAM: 2x8 DDR4 T-Force 3200mhz HDD: SEAGATE 1TB 7200RPM SSD: Hyperx Fury 480GB & KIOXIA EXCERIA PRO 1TB Monitör: MSI G27C4 & MSI G241 Kasa: Cooler Master MB511 PSU: FSP HYPER 80+ 700W Cinsiyet Erkek Meslek Kalıp Tasarım Mühendisi, Metalurji ve Malzeme Mühendisi 29 Aralık 2020 #5 Matematik konusu olan tekrarlı permütasyona giriyor sanırsam söylediğin şey. O konuya bakıp koda dökebilirsin. "Abcde" demişsin hiç tekrarlayan harf olup/olmaması, anlamlı olup/olmaması her şeyi değiştirir. Soruyu da anlaman yararına olur.
Matematik konusu olan tekrarlı permütasyona giriyor sanırsam söylediğin şey. O konuya bakıp koda dökebilirsin. "Abcde" demişsin hiç tekrarlayan harf olup/olmaması, anlamlı olup/olmaması her şeyi değiştirir. Soruyu da anlaman yararına olur.
Vâreste Feylesof Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 25 Ağustos 2018 Mesajlar 1.827 Makaleler 8 Çözümler 5 Daha fazla Cinsiyet Erkek 29 Aralık 2020 #6 Buyur; Sürprizbozan: Kodlar def faktoriyelHesapla(i): if i==1: return 1 else: return i * faktoriyelHesapla(i-1) def permutasyonHesapla(j,k): l = 0 if k>j: l = l else: l = faktoriyelHesapla(j)/faktoriyelHesapla(j-k) return l print("Permütasyon hesabı için lütfen sayıları giriniz.") sayi1 = int(input("1. Sayı Giriniz: ")) sayi2 = int(input("2. Sayı Giriniz: ")) print("\nSonuç:", permutasyonHesapla(sayi1,sayi2) )
Buyur; Sürprizbozan: Kodlar def faktoriyelHesapla(i): if i==1: return 1 else: return i * faktoriyelHesapla(i-1) def permutasyonHesapla(j,k): l = 0 if k>j: l = l else: l = faktoriyelHesapla(j)/faktoriyelHesapla(j-k) return l print("Permütasyon hesabı için lütfen sayıları giriniz.") sayi1 = int(input("1. Sayı Giriniz: ")) sayi2 = int(input("2. Sayı Giriniz: ")) print("\nSonuç:", permutasyonHesapla(sayi1,sayi2) )
E exTypen Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 7 Mart 2020 Mesajlar 2.359 Çözümler 12 29 Aralık 2020 #7 Vâreste Feylesof dedi: Buyur; Sürprizbozan: Kodlar Def faktoriyelHesapla(i): If i==1: Return 1 Else: Return i * faktoriyelHesapla(i-1) Def permutasyonHesapla(j, k): L = 0 If k>j: L = l Else: L = faktoriyelHesapla(j)/faktoriyelHesapla(j-k) Return l Print("Permütasyon hesabı için lütfen sayıları giriniz.") Sayi1 = int(input("1. Sayı Giriniz: ")) Sayi2 = int(input("2. Sayı Giriniz: ")) Print("\nSonuç:", PermutasyonHesapla(sayi1, sayi2) ) Genişletmek için tıkla... Attığınız şeyin arkadaşın isteği ile ne alakası var? Ben yazmaya başlıyorum bitince atarım.
Vâreste Feylesof dedi: Buyur; Sürprizbozan: Kodlar Def faktoriyelHesapla(i): If i==1: Return 1 Else: Return i * faktoriyelHesapla(i-1) Def permutasyonHesapla(j, k): L = 0 If k>j: L = l Else: L = faktoriyelHesapla(j)/faktoriyelHesapla(j-k) Return l Print("Permütasyon hesabı için lütfen sayıları giriniz.") Sayi1 = int(input("1. Sayı Giriniz: ")) Sayi2 = int(input("2. Sayı Giriniz: ")) Print("\nSonuç:", PermutasyonHesapla(sayi1, sayi2) ) Genişletmek için tıkla... Attığınız şeyin arkadaşın isteği ile ne alakası var? Ben yazmaya başlıyorum bitince atarım.
muhammetisa Femtopat Katılım 13 Ekim 2020 Mesajlar 28 Daha fazla Cinsiyet Erkek 29 Aralık 2020 #8 TheDobrevic dedi: Matematik konusu olan tekrarlı permütasyona giriyor sanırsam söylediğin şey. O konuya bakıp koda dökebilirsin. "Abcde" demişsin hiç tekrarlayan harf olup/olmaması, anlamlı olup/olmaması her şeyi değiştirir. Soruyu da anlaman yararına olur. Genişletmek için tıkla... Sanırsam kaç tane harf varsa hepsinden olabileceğinden toplam ihtimal 29^5 gibi bir şey olması lazım
TheDobrevic dedi: Matematik konusu olan tekrarlı permütasyona giriyor sanırsam söylediğin şey. O konuya bakıp koda dökebilirsin. "Abcde" demişsin hiç tekrarlayan harf olup/olmaması, anlamlı olup/olmaması her şeyi değiştirir. Soruyu da anlaman yararına olur. Genişletmek için tıkla... Sanırsam kaç tane harf varsa hepsinden olabileceğinden toplam ihtimal 29^5 gibi bir şey olması lazım
The Anorak Terapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 2 Mart 2014 Mesajlar 6.694 Makaleler 1 Çözümler 128 29 Aralık 2020 #9 Permütasyon sorusu. Permütasyon konusunu araştırıp iyice öğrenin.
B BerkeAcarTR Centipat Katılım 29 Aralık 2020 Mesajlar 26 Daha fazla Cinsiyet Erkek 29 Aralık 2020 #10 Teşekkür ederim herkese