B BerkeAcarTR Centipat Katılım 29 Aralık 2020 Mesajlar 26 Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Ocak 2021 #1 Bu şekilde bir programın kodlarını istiyorum ama basit komutlar kullanarak randomtools versiyonu var zaten elimde. Son düzenleyen: Moderatör: 6 Ocak 2021
Bu şekilde bir programın kodlarını istiyorum ama basit komutlar kullanarak randomtools versiyonu var zaten elimde.
Vavien. Zettapat Katkıda Bulunan Forumun Hafızası 1000'e Doğru İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 20 Aralık 2014 Mesajlar 19.446 Makaleler 6 Çözümler 512 Yer İstanbul 6 Ocak 2021 #2 Yazdırma kısmını beğenmediysen önceki açtığın konuda çözmüştüm diye hatırlıyorum. Oradan bakarsın. Kod:Panoya kopyala def perm(a, l, r): a = list(a) if l == r: print(a) else: for i in range(1, r + 1): temp = a[l] a[l] = a[i] a[i] = temp perm(a, l + 1, r) temp = a[l] a[l] = a[i] a[i] = temp if __name__ == "__main__": a = input("metin gir: ") perm(a, 0, len(a) - 1) Artı 1 Eksi
Yazdırma kısmını beğenmediysen önceki açtığın konuda çözmüştüm diye hatırlıyorum. Oradan bakarsın. Kod:Panoya kopyala def perm(a, l, r): a = list(a) if l == r: print(a) else: for i in range(1, r + 1): temp = a[l] a[l] = a[i] a[i] = temp perm(a, l + 1, r) temp = a[l] a[l] = a[i] a[i] = temp if __name__ == "__main__": a = input("metin gir: ") perm(a, 0, len(a) - 1)
S siriius Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 17 Eylül 2020 Mesajlar 3.047 Makaleler 1 Çözümler 38 6 Ocak 2021 #3 Python:Panoya kopyala def generatePermutation(string,start,end): current = 0; if(start == end-1): print(string); else: for current in range(start,end): x = list(string); temp = x[start]; x[start] = x[current]; x[current] = temp; generatePermutation("".join(x),start+1,end); temp = x[start]; x[start] = x[current]; x[current] = temp; str = input("Kelimeyi giriniz? ") n = len(str); print("Girdiğiniz kelimenin farklı permütasyonları: "); generatePermutation(str,0,n); Artı 0 Eksi
Python:Panoya kopyala def generatePermutation(string,start,end): current = 0; if(start == end-1): print(string); else: for current in range(start,end): x = list(string); temp = x[start]; x[start] = x[current]; x[current] = temp; generatePermutation("".join(x),start+1,end); temp = x[start]; x[start] = x[current]; x[current] = temp; str = input("Kelimeyi giriniz? ") n = len(str); print("Girdiğiniz kelimenin farklı permütasyonları: "); generatePermutation(str,0,n);