M moneryo Hectopat Katılım 27 Aralık 2017 Mesajlar 4 Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Kasım 2020 #1 Elimde bir kod var kodda bizden bir sayı girmemizi istiyor. Bunu sisteme negatif olarak göstermem gerekiyor nasıl yapabilirim? Örnek: Girdiğimiz sayı 2 olsun bunu kod işlerken -2 olarak almam lazım, nasıl yapabilirim? Son düzenleyen: Moderatör: 6 Kasım 2020
Elimde bir kod var kodda bizden bir sayı girmemizi istiyor. Bunu sisteme negatif olarak göstermem gerekiyor nasıl yapabilirim? Örnek: Girdiğimiz sayı 2 olsun bunu kod işlerken -2 olarak almam lazım, nasıl yapabilirim?
FISTIK SARMA Decipat Katılım 22 Mayıs 2020 Mesajlar 988 Yer Pastane Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Kasım 2020 #2 Başına string olarak "-" eklemesini söyleyebilirsin(pyhton fazla bilmiyorum).
CoolMucit Hectopat Katılım 23 Ocak 2018 Mesajlar 174 Çözümler 3 6 Kasım 2020 #3 girilen sayısı iki katının negatifi ile toplayarak yapabilirsin. örneğin; 2 + (-4) = -2 şeklinde
faux Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 12 Haziran 2020 Mesajlar 1.357 Makaleler 1 Çözümler 13 Yer İstanbul 6 Kasım 2020 #4 Python:Panoya kopyala i=1; print(-i) // String olarak başına ekleme ifadesi yanlış. -1 ile çarpabilirsin başına - koyabilirsin aynı kapıya çıkıyor.
Python:Panoya kopyala i=1; print(-i) // String olarak başına ekleme ifadesi yanlış. -1 ile çarpabilirsin başına - koyabilirsin aynı kapıya çıkıyor.
M moneryo Hectopat Katılım 27 Aralık 2017 Mesajlar 4 Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Kasım 2020 #5 CoolMucit dedi: girilen sayısı iki katının negatifi ile toplayarak yapabilirsin. örneğin; 2 + (-4) = -2 şeklinde Genişletmek için tıkla... kodu iyice komplike hale getirir onun yerine -1 ile çarpmaya çalışıyorum ama hata veriryor sebebini çözemedim
CoolMucit dedi: girilen sayısı iki katının negatifi ile toplayarak yapabilirsin. örneğin; 2 + (-4) = -2 şeklinde Genişletmek için tıkla... kodu iyice komplike hale getirir onun yerine -1 ile çarpmaya çalışıyorum ama hata veriryor sebebini çözemedim
faux Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 12 Haziran 2020 Mesajlar 1.357 Makaleler 1 Çözümler 13 Yer İstanbul 6 Kasım 2020 #6 moneryo dedi: kodu iyice komplike hale getirir onun yerine -1 ile çarpmaya çalışıyorum ama hata veriryor sebebini çözemedim Genişletmek için tıkla... Kodunu paylaşır mısın? Hataların varsa çözmeye çalışalım birlikte. Tüm kodundan bahsediyordum, kompleksliği azaltabiliriz burda. Son düzenleme: 6 Kasım 2020
moneryo dedi: kodu iyice komplike hale getirir onun yerine -1 ile çarpmaya çalışıyorum ama hata veriryor sebebini çözemedim Genişletmek için tıkla... Kodunu paylaşır mısın? Hataların varsa çözmeye çalışalım birlikte. Tüm kodundan bahsediyordum, kompleksliği azaltabiliriz burda.
CoolMucit Hectopat Katılım 23 Ocak 2018 Mesajlar 174 Çözümler 3 6 Kasım 2020 #7 CoolMucit dedi: girilen sayısı iki katının negatifi ile toplayarak yapabilirsin. örneğin; 2 + (-4) = -2 şeklinde Genişletmek için tıkla... x = 2 olsun. -x = y olsun -x = x + (-2x)
CoolMucit dedi: girilen sayısı iki katının negatifi ile toplayarak yapabilirsin. örneğin; 2 + (-4) = -2 şeklinde Genişletmek için tıkla... x = 2 olsun. -x = y olsun -x = x + (-2x)
Vavien. Zettapat Katkıda Bulunan Forumun Hafızası 1000'e Doğru İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 20 Aralık 2014 Mesajlar 19.491 Makaleler 6 Çözümler 515 Yer İstanbul 6 Kasım 2020 #8 a = int(input("Sayı giriniz: ")) a *= -1 Kod bu kadar. Sonrasında kullandığınız her a, girilen sayının negatifi olacaktır.
a = int(input("Sayı giriniz: ")) a *= -1 Kod bu kadar. Sonrasında kullandığınız her a, girilen sayının negatifi olacaktır.
Luthienn Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 6 Haziran 2017 Mesajlar 1.893 Çözümler 6 6 Kasım 2020 #9 moneryo dedi: kodu iyice komplike hale getirir onun yerine -1 ile çarpmaya çalışıyorum ama hata veriryor sebebini çözemedim Genişletmek için tıkla... Bu olmalı. Çarpma işlemini nasıl yapıyorsun.
moneryo dedi: kodu iyice komplike hale getirir onun yerine -1 ile çarpmaya çalışıyorum ama hata veriryor sebebini çözemedim Genişletmek için tıkla... Bu olmalı. Çarpma işlemini nasıl yapıyorsun.
3 354216 Hectopat Katılım 16 Temmuz 2020 Mesajlar 1.524 Makaleler 14 Çözümler 9 6 Kasım 2020 #10 -1 ile çarpabilirsin örnk: "5 * -1 = -5"