Python "GPU desteği kapalı" hatası

ahmttlhdgr

Zeptopat
Daha fazla  
Python ile bir yüz tanıması programı yazdım. Birkaç özellik daha ekledim ama yüzü tanıma işleminde yavaşlık var ve fark ettiğim üzere GPU'dan faydalanmıyor. Bunun için biraz araştırdım nasıl GPU kullanmasını sağlarım gibi gibi. Yanlış anlamadıysam CUDA ve cudnn kurmam gerekiyor ve OpenCV ve dlib kütüphanelerini de cmake ve Visual Studio ile derlemem gerekiyor. Sanırım bu kısımda birkaç hata yapıyorum cmakeden her seferinde hata alıyordum sonrasında dosya konumlarını kontrol ettim ve birkaç değişiklik yaptım sonrasında bir şekilde chat GPT'den destek alarak kurmayı başardım CMD üzerinden başarıyla derlendi mesajını aldım sonrasında girdin pycharma GPU desteği açıldı mı diye kontrol etmek için ufak bir kod yazdım ama GPU desteği kapalı diye uyarı aldım. Bu aşamada bayağı takıldım yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim.

Kurulumu doğru şekilde gerçekleştirdiğinizden emin misiniz, ChatGPT pek de gözü kapalı güvenilecek bir rehber değildir.

Hata Pycharm'a özgüyse ve farklı ortamlarda sorunsuz çalıştırabiliyorsanız, problem venv'de olmanızdan kaynaklanabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…